Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Священика Московського патріархату, який змушував вірян молитися за Путіна, усунули від служіння

Єромонах Іустін вірить Путіну.

Фото РІСУ.

Священика Московського патріархату, який змушував вірян молитися за Путіна, усунули від служіння

У Качкарівці Бериславського району на Херсонщині звільнили настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці, який змушував парафіян молитися за Путіна

Про це повідомив депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко, інформує РІСУ з посиланням на українські ЗМІ. «Шановні парафіяни храму, розташованого в Качкарівці Милівської ОТГ! Вас було почуто! Щойно митрополитом Новокаховським і Генічеським Філаретом було підписано указ про звільнення [настоятеля] єромонаха Іустіна (Юревича), з чим я вас і вітаю!» — написав він у групі «Милівська ОТГ» у Facebook.

Священик почув і примусив їх ставати на коліна та відмолювати у Бога гріхи за сказані проти президента Росії слова.

Реклама Google

У телефонній розмові Ігор Йосипенко підтвердив виданню «Новий день» достовірність цієї інформації.

Зазначимо, що настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці єромонах Іустін (Юревич) змушує парафіян молитися за президента Росії Путіна і не дозволяє жодної критики на його адресу.  А якось жінки в розмові між собою біля церкви назвали винуватцем війни на сході України Путіна. Священик почув і примусив їх ставати на коліна та відмолювати у Бога гріхи за сказані проти президента Росії слова. Відверто антиукраїнська риторика священика налаштували проти нього все село.

Іустін Юревич є активним учасником російських православних інтернет-форумів та заходів РПЦ. Наприкінці січня 2020 року він виступав з доповіддю на Міжнародних різдвяних освітніх читаннях «Великая Победа: наследие и наследники» у Храмі Христа Спасителя в Москві.

 

 

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel