Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Петро Порошенко зустрівся з керівництвом IRI, NDI та KAS в Україні

Міжнародна спільнота проявляє все більше зацікавленості партією Європейська Солідарність, яка набирає силу.

Фото ЄС.

Петро Порошенко зустрівся з керівництвом IRI, NDI та KAS в Україні

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з керівниками Міжнародного Республіканського Інституту (IRI) Майклом Дракманом, Представництва Національного Демократичного Інституту (NDI) Ієном Вудвардом та Представництва Фонду Конрада Аденауера (KAS) Тімом Петерсом в Україні

Важливу увагу було приділено результатам місцевих виборів в Україні, що відбулися 25 жовтня цього року. Позитивно відзначено зміцнення позицій «Європейської Солідарності» в усіх регіонах України, що зафіксувало всеукраїнський статус партії.

«Ми демонструємо, що ми – лідери. Найбільш важливою завжди є підтримка людей. Ми є єдиною політичною силою, яка пройшла на місцевих виборах до всіх обласних рад, в усі міські ради обласних центрів. Рік тому наша підтримка була на рівні 8,3%, за результатами цих місцевих виборів ми отримали вже 19%. Ми є єдиною партією, яка за рік збільшила рівень своєї підтримки. Найбільш важлива наша перемога – це перемога у Києві, і ми перші у Київській, Львівській, Тернопільській та Рівненській областях», – повідомив лідер партії.

Рік тому наша підтримка була на рівні 8,3%, за результатами цих місцевих виборів ми отримали вже 19%. Ми є єдиною партією, яка за рік збільшила рівень своєї підтримки.

Петро Порошенко зазначив, що такі результати стали можливими у тому числі завдяки успішній міжнародній співпраці партії, обміну досвідом, знаннями та кращими практиками партійного будівництва.

 

 «Хотів би привітати вас і вашу партію із цією важкою роботою. Справді багато зусиль були докладені, у тому числі й багатьма активістами, які принесли результат. Хотів би вас привітати з цим», – сказав керівник Представництва Національного Демократичного Інституту (NDI) Ієн Вудвард.

«Ви згадали про децентралізацію. Ця реформа визнана успішною і Сполученими Штатами, і європейськими партнерами. Але це й той успіх, який визнаний самою Україною. Наші опитування вказують на те, що українці – чи називають вони це децентралізацією, чи ні –  бачать покращення у їхньому житті, на рівні їхніх міст, чи стосується це Тернополя, чи Краматорська», – говорить очільник Міжнародного Республіканського Інституту (IRI) в Україні Майкл Дракман.

Учасниками зустрічі було скоординовано підходи та оцінки щодо подальшого просування України шляхом реформ, передусім у частині децентралізації, судової реформи, забезпечення верховенства права, протидії корупції та свободи засобів масової інформації.

Наприкінці зустрічі домовлено про розвиток подальшої співпраці з питань взаємного інтересу та розвитку потенціалу партії «Європейська Солідарність».

Telegram Channel