Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Шибеницю, яку активісти встановили під будинком голови КСУ Тупицького, прибрали

Автомобіль з шибеницею.

Фото Громадське.

Шибеницю, яку активісти встановили під будинком голови КСУ Тупицького, прибрали

Шибеницю, що встановили учасники автопробігу та акції протесту біля будинку голови Конституційного суду України Олександра Тупицького, прибрали

Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо.

Нагадаємо, після нетривалих сутичок з поліцією учасників автопробігу пропустили до паркану будинку. Вони встановили та запалили фаєри. Скандували «Слава Україні, Тупицького у відставку».

Також на шибениці залишили нагадування, що саме очільник КСУ перший має піти у відставку, а за ним — й всі судді.

Також на шибениці залишили нагадування, що саме очільник КСУ перший має піти у відставку, а за ним — й всі судді. Завершили акцію гімном України. Шибеницю розібрали і прибрали, бо за словами організаторів, все одно її б прибрали вже за 15 хвилин, як вони б поїхали. Деякі активісти жартують, що перевезуть шибеницю під КСУ.

Як пояснили активісти, вирішили влаштували акцію, бо за тиждень депутати не змогли прийняти законопроєкт, який би обмежив повноваження суддів КСУ, а самі судді не пішли у відставку.

Що ж до сутичок, то у поліції спочатку наголошували, що територія будинку охороняється, тому під’їжджати до неї не можна. Потім казали, що місто у червоній зоні і акції заборонені. На думку очільника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, місцева поліція просто злякалася такого ажіотажу, бо не звикла до такого масштабу акції.

Нагадаємо, близько 40 машин попрямували до будинку голови КСУ Олександра Тупицького у місто Васильків. Як пояснили організатори, їдуть до Василькова, бо там будинок тещі судді, де він, за інформацією активістів, проводить вихідні.

 

Джерело: Громадське.
Telegram Channel