Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Закон про мову є блискучою перемогою на культурному фронті – Петро Порошенко

«Вітаю усіх українців зі святом! Вчіть українську, шануйте її та поважайте. Слава Україні!».

Фото ЄС.

Закон про мову є блискучою перемогою на культурному фронті – Петро Порошенко

Сьогодні Україна відзначає День писемності та мови. Мова – це фундамент державності, це наша національна зброя

Зізнаюся, я пишаюся тим, що Закон про мову підписав саме п’ятий президент України Петро Порошенко. Сам факт ухвалення і підписання Закону про мову є блискучою перемогою на культурному фронті. Саме на фронті, бо мова, культура, мистецтво, інформаційний простір для нас – поле боротьби за єдність, за цінності і наше спільне майбутнє у вільній Україні.

На жаль, у нашій країні є люди, які систематично воюють з нашою мовою. Впевнений, це те ж саме, що воювати, власне, з Україною. Адже в українському суспільстві розвиток і захист нашої мови не створює проблем.

На жаль, у нашій країні є люди, які систематично воюють з нашою мовою. Впевнений, це те ж саме, що воювати, власне, з Україною. Адже в українському суспільстві розвиток і захист нашої мови не створює проблем. Проблему це питання становить лише для країни-агресора.

Вважаю, що держава має бути завжди готова докласти зусиль для належного функціонування мови. В умовах повної неспроможності влади це зробити я твердо заявляю, що я і моя команда будемо захищати від будь-яких спроб наступу на мову.

Вітаю усіх українців зі святом! Вчіть українську, шануйте її та поважайте. Слава Україні!

Джерело: ЄС.
Telegram Channel