Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Порошенко росте, Зеленський знижується – оприлюднені свіжі рейтинги

Партія Порошенка впевнено набирає політичні очки.

Фото Главком.

Порошенко росте, Зеленський знижується – оприлюднені свіжі рейтинги

Партія «Європейська Солідарність» з минулих парламентських виборів наростила свою електоральну підтримку у 2,5 рази. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, за партію «Слуга народу» готові віддати свій голос 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За партію «Європейська Солідарність»  готові віддати свій голос 21%, за партію «Опозиційна платформа — За життя» —16,5%, ВО «Батьківщина» — 8%, партію «Сила і честь» — 5%, ВО «Свобода» — 4%, партію «Голос» — 3%, «Партію Шарія» —  2%, партію «За майбутнє» — 2%, партію «Громадянська позиція» — 2%, Радикальну партію Олега Ляшка — 2%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — 2%, партію «Наш край» — 1%, за партії «Пропозиція», «Опозиційний блок», «Перемога Пальчевського» — менше 1% опитаних.

Партія «Європейська Солідарність» з минулих парламентських виборів наростила свою електоральну підтримку у 2,5 рази.

Реклама Google

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (31% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). За Петра Порошенка мають намір проголосувати 21%, за Ю. Бойка — 17%, за Ю.Тимошенко — 8%, за І. Смешка — 6%, за Р. Кошулинського —  3%, за О.Ляшка —  2%, за О. Вілкула — 1%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. Опитування проводилося в рамках проекту «Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи подальшого розвитку», що здійснюється Центром Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

 

Джерело: Центр Разумкова.
Telegram Channel