Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Шиба прокоментував спроби тимчасової влади перекроїти генплан Луцька (Відео)

Кандидат каже, що генеральний план, який затверджений в 2009 році, не має терміну давності.

Фото facebook.com/BogdanShybaofficial.

Шиба прокоментував спроби тимчасової влади перекроїти генплан Луцька (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба прокоментував спроби тимчасової влади міста перекроїти генеральний план Луцька

Про це Шиба говорив із журналістами Анастасією Качиною та Олегом Криштофом в інтерв’ю, уривок якого опублікували на офіційній фейсбук-сторінці кандидата.

Богдан Шиба каже, що тимчасова влада вже декілька разів намагалася перекроїти генеральний план, і в деяких випадках їй це вдалося.

Генеральний план треба виконувати і не допускати такої сваволі: там, де одноповерхова садибна забудова ліпити багатоповерхівки.

«Тим більше, вони його вже двічі в 2017 і 2020 роках хотіли перекроїти зовсім, але, дякуючи архітектурній громадськості і тим людям, які щось розуміють і вболівають за розвиток міста, цього не вдалося», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Генеральний план, який затверджений в 2009 році, каже Богдан Шиба, не має терміну давності. Більше того, в нього не можна вносити якісь точкові зміни або зміни, які суперечать чинному законодавству.

«На жаль, тимчасова влада вже вдруге спробувала це зробити, їм надавали по руках, і досить. Генеральний план треба виконувати і не допускати такої сваволі: там, де одноповерхова садибна забудова ліпити багатоповерхівки. Вже в деяких районах міста є такий архітектурний ляп. Або забудовувати зелені зони, що взагалі суперечить навіть здоровому глузду. Цього не можна допускати!» – каже Шиба.

Telegram Channel