Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Із волинського підприємця стягнули понад півмільйона гривень, які він отримав із бюджету

Феміда підтримала позов волинських прокурорів.

Фото Pixabay.

Із волинського підприємця стягнули понад півмільйона гривень, які він отримав із бюджету

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу Волинської обласної прокуратури, скасовано незаконне рішення Господарського суду Волинської області та стягнуто із одного з волинських підприємців понад 577 тисяч гривень, сплачених йому з бюджету за нікчемними додатковими угодами до договору про закупівлю продуктів харчування для закладів освіти

Луцька місцева прокуратура у листопаді 2019 року звернулася до суду із позовом в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби України та управління освіти Луцької міської ради щодо стягнення з цього підприємця коштів, отриманих ним із бюджету безпідставно.

Прописана у договорі ціна упродовж 2018-2019 року тричі зростала попри те, що ціна на товар на споживчому ринку суттєво не змінювалася.

Опрацювавши інформацію, оприлюднену на веб-порталі електронної системи публічних закупівель «Prozorro», прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання, попри запропоновану ним найвищу ціну на продукцію, у лютому 2018 року був визнаний переможцем відкритих торгів та згідно договору зобов’язався поставляти вершкове масло у навчальні заклади Луцька.

Читайте також: Бив ножем, бруском і ногами. За розбійний напад житель Вараша проведе за ґратами 12 років.

Згодом ціна товару тричі змінювалася у відповідності до укладених сторонами договору додаткових угод, які, вважають прокурори, укладені з порушенням законодавства та підлягають визнанню недійсними.

Прописана у договорі ціна упродовж 2018-2019 року тричі зростала попри те, що ціна на товар на споживчому ринку суттєво не змінювалася.

Таким чином постачальнику, який до того ж недопоставив понад 4 тонни продукції в навчальні заклади, було безпідставно виплачено із бюджету більш ніж 577 тисяч гривень.

Господарський суд Волинської області відмовив у задоволенні позовних вимог прокуратури, проте вони відстояли свою позицію в суді апеляційної інстанції й із суб’єкта господарювання буде стягнуто безпідставно отримані із бюджету кошти на користь управління освіти Луцької міської ради.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel