Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Понад дев'ять мільйонів українців стануть бідними через COVID-19 – ООН

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

Понад дев'ять мільйонів українців стануть бідними через COVID-19 – ООН

На сьогодні у 40% родин хоча б один член сім'ї втратив роботу

Через коронавірус Україна може зіткнутися з найгіршою рецесією за десятиліття, унаслідок чого дев'ять мільйонів жителів країни опиняться в бідності. З початку пандемії вже понад 80% українських домогосподарств втратили доходи, повідомляє прес-служба Управління ООН з координації гуманітарних справ (UN OCHA) в Україні, передає Кореспондент.

Реклама Google

На непідконтрольних Україні територіях зараз 58% сімей повідомили про використання негативних механізмів пристосування для задоволення своїх основних потреб, у порівнянні з 49% на початку 2020 року.

Зазначається також, що у більш ніж 40% родин принаймні один член сім'ї втратив роботу.

Що стосується ситуації на Донбасі - в регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту, то там соціально-економічні наслідки будуть просто катастрофічними.

«На непідконтрольних Україні територіях зараз 58% сімей повідомили про використання негативних механізмів пристосування для задоволення своїх основних потреб, у порівнянні з 49% на початку 2020 року», – йдеться в повідомленні ООН.

Відомо і про заборгованість домогосподарств: 15% у вересні проти 11% до початку пандемії.

Як повідомлялося раніше, з 14 листопада в Україні вводять карантин вихідного дня. На вихідних буде заборонена робота розважальних закладів, ресторанів, кафе, спортзалів, непродуктових магазинів і ТРЦ.

Читайте також: «Місць у лікарнях не буде навіть в коридорах»: Шмигаль прокоментував необхідність введення карантину.

Telegram Channel