Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Львові з'явився перший в Україні робот-хірург

Da Vinci прибув до лікарні зі США.

Фото зі сторінки-фейсбук Олега САМЧУКА.

У Львові з'явився перший в Україні робот-хірург

У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова з'явився перший в Україні робот-хірург

Про це повідомив генеральний директор лікарні Олег Самчук на власній сторінці у мережі.

«У нього ніколи не затремтить рука. З ним наші пацієнти отримають якість допомоги, рівній якої немає в жодній державній лікарні України. Da Vinci – це мрія кожного хірурга. Він ювелірно і надточно допоможе видаляти найдрібніші пухлини. У лікаря-хірурга, який сидітиме за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, буде додатково ще чотири «руки», одна з яких – камера, що транслюватиме зображення у тривимірній проекції із 20-кратним збильшенням. Це, як зазирнути всередину пацієнта, не розрізаючи його», – розповідає лікар.

Da Vinci прибув до лікарні зі США.

Медик поділився, що це дасть пацієнтам доступ до найкращого рівня допомоги. Вони будуть застосовувати Da Vinci у видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у гінекології та кардіохірургії. Операції здійснюватимуться із мінімальними травмами й ризиками для життя людей. Їм більше не доведеться їхати на такі втручання за кордон.

«Що це дасть лікарям? Рівень розвитку, про який можна лише мріяти! Ми будемо вчити наших спеціалістів! Ми будемо запрошуємо лікарів з усієї України вчитися разом з ними! Ми будемо ставати кращими заради наших пацієнтів, а це – кожен українець!», – запевнив Олег Самчук.

Da Vinci прибув до лікарні зі США. Це подарунок хорошого друга лікарні Ростислава Кісіля і його компанії Meest. Медик також висловив вдячність міському голові Андрію Садовому за постійну підтримку.

Реклама Google

«Зараз наш робот проходить сертифікацію в Міністерстві охорони здоров'я України. Маю надію, що цей процес не займе більше місяця і вже у грудні ми почнемо оперувати. Українці заслуговують на найкращу медицину», – підсумував лікар.

Telegram Channel