Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Відомий лікар закликав не лякатися «гойдалок» температури при коронавірусі

Медик закликав не панікувати.

Фото Pixabay.

Відомий лікар закликав не лякатися «гойдалок» температури при коронавірусі

Медик з Рівного Павло Сільковський розповів, як себе поводить коронавірус і на що потрібно звертати увагу:

  •  Якщо під час хвороби на ковід ви відчуваєте, що болить між лопатками, внизу спини, в ділянці грудної клітки, це не значить, що у вас важка пневмонія і потрібно викликати швидку. Легені не болять. Болять м‘язи внаслідок вірусної інтоксикації. Але це не страшно і це минеться.
  • Якщо зранку температура 36.7, а до вечора 37.9, на наступний день нормальна, а потім 38.5, це не значить, що хвороба прогресує і потрібно писати заповіт. Температура при ковіді може стрибати туди-сюди приблизно 2 тижні, навіть якщо у якісь дні вона вже нормальна і ви подумали, що все минулося. Це нормальна робота організму під час хвороби.

 

  Потрібно взяти пульсоксиметр і поміряти собі кисень. Якщо він 95 і вище, то заспокоїтись і далі багато пити, дихати свіжим повітрям і рухатись.

  •  Якщо було покашлювання і потім став сильний кашель, а ще температура і болить грудна клітка, це не значить, що легені розпадаються і ви стаєте жертвою коронавірусу. В легенях є багато уражених вірусом і вбитих організмом клітин, від яких потрібно звільнитися, а на їх місце регенерувати нові і якісні. І кашель - це природній процес очищення від сміття, що зібралося в легенях. Кашляйте на здоров‘я!
  •  Всі описані і неописані симптоми, вкупі з потоком тривожної інформації, бажанням жити і панічними настроями роблять в голові такий каламбур, що хочеться кричати, плакати, ломитися в лікарню і робити інші необдумані вчинки. Але це зайве. А що потрібно?
  •  Потрібно взяти пульсоксиметр і поміряти собі кисень. Якщо він 95 і вище, то заспокоїтись і далі багато пити, дихати свіжим повітрям і рухатись. Навіть, якщо це десятий чи дванадцятий день захворювання. Температура пострибає і прийде в норму, болі стихнуть, кашель запокоїться, діарея припиниться і неприродня слабкість поступово зникне. А якщо кисень має тенденцію до зниження, тоді, звичайно, до лікаря.
  •  Попри всю серйозність ситуації, абсолютна більшість молодих і старших людей проходить через хворобу і живе далі. І так, по моїх власних спостереженнях, імунітет після хвороби досить стійкий. І я думаю, що вже за кілька місяців ця хвиля піде на спад.

Нагадаємо, на Рівненщині у районній лікарні за добу померло троє людей.

Джерело: «Рівне Вечірнє»
Telegram Channel