Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Церкви не стосується: чому під час карантину вихідного дня будуть відчинені храми

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

Церкви не стосується: чому під час карантину вихідного дня будуть відчинені храми

Керівники всіх релігійних організацій взяли на себе зобов’язання по дотриманню карантинних обмежень

За словами Немчінова, всі масові заходи регулюються обмеженнями їх проведення в певній кількості та з дотриманням соціальної дистанції.

Насправді всі масові заходи регулюються обмеженнями їх проведення в певній кількості та з дотриманням соціальної дистанції. У даному випадку, якщо ми говоримо про масові заходи релігійного культу, то вони гарантуються нам Конституцією і ми не можемо їх обмежувати без запровадження надзвичайного стану.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що влада не може обмежувати роботу церков та храмів без запровадження правового режиму надзвичайного стану, тому під час карантину вихідного дня вони продовжуватимуть свою роботу з дотриманням усіх протиепідемічних норм.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

Відповідаючи на запитання, чому під час карантину вихідного дня, церкви залишатимуться відкритими Немчінов сказав: «Насправді всі масові заходи регулюються обмеженнями їх проведення в певній кількості та з дотриманням соціальної дистанції. У даному випадку, якщо ми говоримо про масові заходи релігійного культу, то вони гарантуються нам Конституцією і ми не можемо їх обмежувати без запровадження надзвичайного стану».

Також він відзначив, що всі заходи, які стосуються галузей громадського харчування і побутового обслуговування покладені на Держспоживслужбу.

«Якщо ми говоримо про релігійні організації – то адмінпротоколи (у разі порушення встановлених протиепідемічних норм - УНІАН) має складати Нацполіція, але був достатньо хороший діалог Мінкульту з Всеукраїнської радою церков, де керівники всіх релігійних організацій взяли на себе зобов’язання по дотриманню карантинних обмежень», – додав міністр.

Нагадаємо, за карантин вихідного дня бізнес отримає компенсації.

Telegram Channel