Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
 Майбутня перша леді США чотири рази казала Байдену «ні»

На зорі стосунків Джилл Джо пообіцяв її матері, що збирається попрацювати президентом. І таки дотримав слова!

Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden hugs his wife Jill Biden after his speech during the fourth day of the Democratic National Convention, Thursday, Aug. 20, 2020, at the Chase Center in Wilmington, Del. (AP Photo/Andrew Harnik)

Фото bbc.com.

Майбутня перша леді США чотири рази казала Байдену «ні»

А познайомились вони на «побаченні наосліп». 69-літня Джилл Байден стане першою леді Америки у січні 2021 року, коли її чоловік Джо Байден, який переміг на президентських виборах Дональда Трампа, офіційно вступить на посаду і стане 46-м президентом США

Їхній шлюб триває уже 43 роки. Коли вони познайомились, Джо був вдівцем, а Джилл — розлученою студенткою (вперше вона вийшла заміж у 18 років). На той момент ще не загоїлись душевні рани Байдена після великої особистої трагедії — у 1972–му в автокатастрофі загинула його перша дружина Нелія та маленька донька Наомі, якій був усього рік. Двоє синів, Бо і Хантер, тоді отримали важкі травми.

За версією, яку Джилл Байден наводила журналістам, перший раз вона зустрілась із Джо в 1975–му (якщо не брати до уваги рукостискання на передвиборчому заході 1972 року). Брат політика Френк був її приятелем по коледжу і влаштував молодим людям «побачення наосліп».
«Я зустрічалася з хлопцями в джинсах і футболках, а він прийшов у піджаку та мокасинах, і я подумала: «Боже, це ніколи не спрацює, навіть за мільйон років». Він був на дев’ять років старший за мене! Але ми пішли на «Чоловіка і жінку» в кінотеатрі у Філадельфії і знайшли спільну мову. Потім стояли біля моїх дверей. У сімдесятих зазвичай хлопець починав тискати вас прямо на ганку, але цей просто потис руку і побажав доброї ночі. Я зайшла в будинок, о першій ночі зателефонувала матері і сказала: «Мамо, нарешті я зустріла джентльмена», — зазначала майбутня перша леді.

Я зайшла в будинок, о першій ночі зателефонувала матері і сказала: «Мамо, нарешті я зустріла джентльмена», — зазначала майбутня перша леді.

Згідно із сімейними переказами, Джилл тільки з п’ятого разу прийняла пропозицію Байдена одружитися. Майбутній президент зізнавався, що йому кожен раз було не по собі, коли він чув від коханої дівчини фразу «ні, поки що ні». «Я повернувся після десятиденної поїздки до Південної Африки, пішов до неї і сказав: «Послухай, востаннє питаю. Все одно, коли ми одружимося. Але мені потрібно знати точно». І вона відповіла: «О’кей», — згадував Байден у розмові з журналістом Vogue.

Цікаво, що у 2020 році Білл Стівенсон, перший чоловік Джилл, спростував офіційну «історію кохання» майбутнього президента і першої леді. За його словами, Байден насправді нібито зруйнував його шлюб ще у 1974–му, завівши інтрижку з Джилл. «Я не здивований, що Джо закохався в Джилл. Кожен, хто зустрічав її, відразу закохувався. Важко було цього уникнути», — зітхає зараз Стівенсон.

Джо і Джилл одружилися 17 червня 1977 року. Вінчання відбулося у методистській церкві ООН в Нью–Йорку. У них одна спільна дитина — дочка Ешлі, яка народилася в 1981 році. Місіс Байден формально не всиновлювала Бо і Хантера, але завжди називала їх своїми дітьми, синами. Смерть Бо від раку мозку в травні 2015 року стала для подружжя серйозним ударом. «Моє життя змінилося в одну мить. Під час його хвороби я щиро вірила, що він житиме, аж до того моменту, коли він назавжди закрив очі», — написала Джилл в автобіографічній книзі в 2019–му…

Нового президента вважають щирим прихильником України, він захоплюється Революцією гідності і має дружні стосунки з п’ятим Президентом України Петром Порошенком.

 

 

 Тим часом
Поки Джилл Байден готується стати першою леді, чинна володарка цього звання Меланія Трамп планує розірвати 15–річний шлюб із Дональдом Трампом, який програв вибори. Принаймні так пише американська преса. Вони нібито навіть жили в окремих спальнях у Білому домі, і Меланія просто чекала закінчення його президентського терміну.

До речі
5 фактів, які ви могли не знати про Джо Байдена

  • Він зовсім не п’є спиртного. Зате проблеми з алкоголем мають його брат та молодший син.
  • У 1972–му Байден став одним із наймолодших сенаторів США, вступивши на посаду у 30 років — мінімальний вік, коли це дозволено. Але продовжував жити в штаті Делавер і щодня з Вашингтона поїздом півтори години добирався з роботи додому, де на нього чекали двоє синів, яких він до другого шлюбу виховував сам. Джо пам’ятав кожного провідника, його також упізнавали багато пасажирів і заводили з ним мову.
  • Байден стане другим президентом США, який сповідує католицизм, першим був Джон Кеннеді. До Кеннеді та після нього на пост президента обиралися виключно протестанти.
  • Нового президента вважають щирим прихильником України, він захоплюється Революцією гідності і має дружні стосунки з п’ятим Президентом України Петром Порошенком.
  • У 1974 році журнал Time включив Джо Байдена у список «200 облич майбутнього», які залишать слід в історії. І ось «майбутнє» настало — через 46 років!

Лія ЛІС


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel