Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Влада живе в паралельному світі», – Порошенко про боротьбу з коронавірусом

Актуально!

Волинь-нова

«Влада живе в паралельному світі», – Порошенко про боротьбу з коронавірусом

«Не додзвонитися зараз на гарячу лінію, не виїжджає мобільна бригада до хворого»

Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» зауважив, що влада відірвана від реальної ситуації і рапортує про уявні здобутки в боротьбі з епідемією коронавірусу. «Ми живемо в різних країнах. От коли ви побачите не цифри, що у вас 100 500 ліжок, всі вони обладнані, — тільки ви до них не можете достукатись, ви зрозумієте, що вам брешуть», — зазначає Порошенко. Він нагадав, що близько 30% коштів коронавірусного фонду, які були виділені ще навесні, влада витратила на цілі, навіть віддалено не пов’язані з охороною здоров’я.

 

Близько 30% коштів коронавірусного фонду, які були виділені ще навесні, влада витратила на цілі, навіть віддалено не пов’язані з охороною здоров’я.


«Штаб був створений ще в березні, очолив його Президент. У травні Зеленський сказав, ми вже «майстри спорту з подолання коронавірусу», чемпіони Європи, у нас все вирішено. Запитання до голови штабу: чому не закуплені кисневі концентратори для кожного ліжка в кількості 50 тисяч? При пандемії не потрібні просто ліжка, не обладнані подачею кисню. Всі, хто хворіє і потребує госпіталізації, має запалення легенів, потребують кисню. Але влада гроші направила на будівництво доріг, де крали, замість того, щоб купити кисневі станції, обладнати лікарні, реанімаційні ліжка», — констатує п’ятий Президент.

Реклама Google

 

«Візьміть індикатори (показники готовності системи охорони здоров’я до епідемії. — Ред.). Чи зможете ви за 40 хвилин зробити тест? Чи надасть вам держава безкоштовну маску? Чи можуть вас госпіталізувати по показах одразу? Поки що ситуація абсолютно жахлива», — зауважує Порошенко.
«Не підходьте, будь ласка, до важко хворих пацієнтів із позиції статистики. Терміново відновіть кошти коронавірусного фонду змінами до бюджету. Додайте туди 38 млрд, і те, що ми мали зробити в березні, зробіть тепер. Бо зараз не додзвонитися на гарячу лінію, не виїжджає мобільна бригада до хворого. Люди мають величезні проблеми», — застерігає Петро Порошенко. 

Telegram Channel