Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ексрадник Єрмака Уманський заявив про викрадення мільярдів COVID-фонду «дорожним картелем»

Уманський вважає, що так званий дорожній картель вкрав 40% коштів, виділених на дороги.

Фото УП.

Ексрадник Єрмака Уманський заявив про викрадення мільярдів COVID-фонду «дорожним картелем»

Колишній радник голови Офісу президента Андрія Єрмака — Ігор Уманський — заявив про викрадення «дорожним картелем» мільярдів з коронавірусного фонду»

Відповідний допис Уманський опублікував у Фейсбук.

За словами Уманського, ініційована президентом Володимиром Зеленським програма «Велике будівництво», якою передбачено будівництво доріг, шкіл, лікарень тощо, — яскраве підтвердження зростання рівня корупції.

«2020 запам’ятається українцям надовго. Не тільки через пандемію та недолугу боротьбу з нею, а й через безпрецедентний рівень зростання корупції та втрату владою адекватного сприйняття реальності. Так зване «Велике будівництво» — яскраве тому підтвердження», — пише він.

Уманський наголошує, що кошти коронавірусного фонду були штучно витрачено і насправді без цих 35-36 млрд гривень можна було збудувати ту саму протяжність доріг.

Уманський заявив, що за останні два роки бюджет на будівництво доріг зріс у 3 рази. При цьому, за його словами, до тендерних вимог вносилися зміни, які сприяли тому, щоб замовлення на їхнє будівництво отримували певні компанії.

 

 «З початку «Великого будівництва» почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним «збігом обставин» новим вимогам відповідає лише шість компаній — улюбленці «долі», або «картель», як їх називають колеги. Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись — ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%», — зазначає Уманський.

Ця ж шістка компаній, запевняє Уманський, отримала прямо чи опосередковано кошти у сумі, яка збігається з тією, яку «Укравтодор» отримав на будівництво доріг з COVID-фонду.

«Якщо скласти всі тендери цієї «мерзенної шістки» та вирахувати оці «дисконти» — маємо (хтось має!) близько 36 мільярдів грн — саме таку суму отримав додатково Автодор із Ковідного Фонду на «Велике будівництво». Магія цифр, чи не так?», — додає він.

Уманський наголошує, що кошти коронавірусного фонду були штучно витрачено і насправді без цих 35-36 млрд гривень можна було збудувати ту саму протяжність доріг. Проте, зауважує ексрадник Єрмака, все це незабаром випливе, оскільки міжнародні партнери вимагатимуть аудиту цих коштів.

«Дурнів» не так багато. МВФ вимагає аудит як ковідного фонду, так і Укравтодору. Уряду його робити лячно», — підсумовує він.

Джерело: Букви.
Telegram Channel