Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Лукашенко пригрозив Україні санкціями

Лукашенко.

Фото Корреспондент.

Лукашенко пригрозив Україні санкціями

Раніше Україна мала намір ввести санкції проти Білорусі після прийняття рішення ЄС, але про конкретні санкції Київ не повідомляв

Олександр Лукашенко розкритикував Київ за позицію щодо президентських виборів у Білорусі і пригрозив ввести санкції проти України.

Про це пише Корреспондент.

«Ці виляння вашого Президента Зеленського - це ганебне підігрування Євросоюзу й Америці. От не ввели б вони санкції проти нас, і Володя Зеленський би на це не пішов. А ввели, махнули - і він побіг слідом. Це недостойна позиція, це приниження українського народу як мінімум», - заявив Лукашенко.

 

При цьому Лукашенко зазначив, що не знає, які саме санкції ввів проти білоруської влади Київ. «Коли ви мені нагадаєте - я можу сказати, наскільки це нам небезпечно», - додав він.

«Отямтеся ви! Дивіться, щоб ми не закрили кордон для товарів з української території».

 

Лукашенко також повідомив, що в Росії постійно його запитують, чому український кордон з Білоруссю не зачинено.

«І ви проти нас санкції вводите? Так отямтеся ви! Дивіться, щоб ми не закрили кордон для товарів з української території. І ви взагалі не зможете не тільки на наш ринок поставляти продукцію, а й переробляти в Білорусі українську продукцію і поставляти на всі ринки, перш за все на євразійський ринок», - заявив він.

 

Також Лукашенко розкритикував Зеленського за невизнання його президентом Білорусі. «Чиє б нявчало, а Зеленського - мовчало», - сказав він.

Нагадаємо, 2 жовтня ЄС увів санкції проти Білорусі. Тоді в список обмежувальних заходів потрапили близько 40 представників керівництва Республіки, однак Лукашенка серед них не було. Санкції проти нього ввели пізніше. У Києві заявляли, що приєднаються до санкцій ЄС проти Білорусі після їхнього введення, але конкретно про введення санкцій Україна не оголошувала.

Джерело: Корреспондент
Telegram Channel