Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Підприємці пропонують перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото УНІАН.

Підприємці пропонують перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок

Так місцевий бізнес менше постраждає, переконані у Сумах

У Сумах хочуть перенести карантин вихідного дня на інші дні. Як альтернативу пропонують понеділок і вівторок.

Сьогодні деякі міста зовсім не погоджуються з карантином вихідного дня. Але ніхто на це не реагує – карантин ніхто не скасовує. Ми ж пропонуємо в понеділок звернутися до Кабміну і поміняти суботу та неділю на понеділок і вівторок. Це буде певним компромісом.

Як повідомляє видання «Ваш шанс», це обговорили на позачерговому засіданні сьогодні, 14 листопада, у Сумському міськвиконкомі, коли розглядали питання «карантину вихідного дня».

Сумські підприємці пропонують, якщо немає можливості взагалі відмовитися від карантину вихідного дня, то хоча б перенести ці дні на понеділок і вівторок. Так місцевий бізнес менше постраждає.

«Сьогодні деякі міста зовсім не погоджуються з карантином вихідного дня. Але ніхто на це не реагує - карантин ніхто не скасовує. Ми ж пропонуємо в понеділок звернутися до Кабміну і поміняти суботу та неділю на понеділок і вівторок. Це буде певним компромісом. Сумніваюся, що хтось відмовиться від локдауну в нинішній ситуації через коронавірус. Можливо, далі будуть більш жорсткі заходи. Але зараз ми, принаймні, можемо спробувати і пом'якшити ситуацію для бізнесу. Тим більше, що ця пропозиція самого бізнесу. Це варіант виходу з ситуації, що склалася»,  - сказав мер Сум Олександр Лисенко.

В результаті за проєкт рішення підтримати підприємців і звернутися до уряду з проханням перенести карантин вихідного дня на понеділок і вівторок проголосували 13 членів виконкому.

Нагадаємо, ми близькі до катастори: науковці дають невтішні прогнози щодо COVID-19 (ВІДЕО).

Telegram Channel