Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Люди викидають 7 мільйонів тонн одягу та 4 мільярди сигаретних недопалок: екологи закликають допомогти довкіллю

Щосекунди у світі з’являється 3,8 кілограма “екологічно нешкідливого сміття”: недоїдки, яєчна шкаралупа, шкірка від картоплі та інше.

Фото Pixabay.

Люди викидають 7 мільйонів тонн одягу та 4 мільярди сигаретних недопалок: екологи закликають допомогти довкіллю

Вчора у світі відзначали Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки сировини

Екоосвітяни національного природного парку періодично проводять різні майстер-класи із учнями та студентами, в ході яких дають життя старим речам.

Найпоширеніше сміття – сигаретні недопалки. Щороку їх викидається понад 4 мільярди штук.

Мета таких заходів – привернути увагу влади, громадськості та промислових структур до переробки вторинної продукції та раціональне використання сировини. Адже, щосекунди у світі з’являється 3,8 кілограма «екологічно нешкідливого сміття»: недоїдки, яєчна шкаралупа, шкірка від картоплі та інше. Це 29% від середньостатистичного сміттєвого кошика сучасної людини. Інше сміття: 25 % – картон і папір, 13% – скло, 11% – пластик, 4% – метал і 18% – інші матеріали. На смітники викидають 7 мільйонів тонн одягу, з яких тільки 12% переробляється. Найпоширеніше сміття – сигаретні недопалки. Щороку їх викидається понад 4 мільярди штук.

Колектив НПП «Прип’ять-Стохід» запрошує всіх бажаючих до творчої роботи – виготовити вироби із вторинної продукції, це може бути – папір, пластик, скло…

Нагадаємо, на Волині застрелили червонокнижного тетерука (Фото).

Telegram Channel