Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У Рівному дозволили підприємцям працювати у вихідні

У вихідні підприємці працюватимуть.

Фото Суспільного.

У Рівному дозволили підприємцям працювати у вихідні

На сторінці Рівненської міської ради опублікували протокол засідання Комісії ТЕБ та НС за 16 листопада. Члени комісії вирішили скасувати карантин вихідного дня на території Рівного. До такого рішення спонукали протести, які організували підприємці упродовж вихідних та сьогодні біля міськради

У Рівному комісія ТЕБ і НС 16 листопада ухвалила рішення не заперечувати проти того, якщо у найближчі суботу і неділю, попри «карантин вихідного дня», підприємці працюватимуть. Для цього і суботу, і неділю встановили робочими днями. Передував цьому пікет тих таки підприємців.

Після цього у кабінеті міського голови ініціативна група слухала нараду мерів українських міст, повідомляє Суспільне.

Потому члени ініціативної групи розповілили, що мери буцімто також хочуть, аби підприємцям не встановлювали жорстких обмежень. Секретар Рівнеради Сергій Паладійчук після рішення міської ТЕБ і НС зазначив, що місто також сподівається на певні дії в цьому питанні з боку держави.

 

 

 

Посадовець зазначив, що прем'єр-міністр на четвер планує зібрати велику нараду з мерами міст і вже на рівні своєї компетенції запропонувати вдосконалені механізми чи пояснення, як діяти з «карантином вихідного дня.»

«Поки що ми добились певного позитивного рішення. За ситуацією слідкуємо і не розслабляємось. Не виключено, що під міськрадою нам доведеться збиратись іще раз», – сказав до колег підприємець Мирослав Мельничук, який входить до ініціативної групи.

 

 

Він додав, що у вівторок, 17 листопада, підприємці з Рівного все ж поїдуть на акцію до Києва.

Нагадаємо, постанова уряду має пряму дію і не потребує додаткових рішень місцевої влади. Поліція на порушення обіцяла реагувати.

 

Джерело: Суспільне Рівне
Telegram Channel