Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Павуки навчилися зв'язувати павучих павутиною, аби ті не схрумали їх під час спарювання

А павучихи таки хитрунки: і попоїсти хочуть, і задоволення одержати...

Фото glas.ru

Павуки навчилися зв'язувати павучих павутиною, аби ті не схрумали їх під час спарювання

Щоб продовжити рід й при цьому не стати обідом, самцям доводиться бути винахідливими: наприклад, дарувати павучихам подарунки або підстерігати їх під час линьки чи годування

Самці павуків Thanatus fabricii навчилися знерухомлювати партнерок отрутою та зв'язувати їх павутиною перед спарюванням, що дозволяє їм спокійно запліднювати самок, не ризикуючи стати з'їденими.

Це було встановлено в ході спостережень командою дослідників на чолі з Ленкою Сентенською з Масарикова університету, йдеться в статті для журналу Animal Behaviour, передає УНІАН з посиланням на N+1.

Справа в тому, що самки у цих членистоногих зазвичай більші та агресивніші за самців й до того ж схильні до канібалізму.

Зазначається, що для павуків-самців спроби знайти партнерку для спарювання нерідко закінчуються трагічно.

«Справа в тому, що самки у цих членистоногих зазвичай більші та агресивніші за самців й до того ж схильні до канібалізму. Щоб продовжити рід й при цьому не стати обідом, самцям доводиться бути винахідливими: наприклад, дарувати павучихам подарунки або підстерігати їх під час линьки чи годування», – йдеться в повідомленні.

Telegram Channel