Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині продовжують масово красти рибу: викрито 25 порушень (Фото)

Дотримуйтеся правил рибальства.

Фото рибпатруль

На Волині продовжують масово красти рибу: викрито 25 порушень (Фото)

Складено 12 адміністративних протоколів

У період з 9 по 16 листопада 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 25 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 12 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 4 кг риби та 19 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 15,5 кг водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 612 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 2 408 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Громадянин здійснював вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів.

Для прикладу, 12 листопада рибпатрульні викрили грубе порушення Правил рибальства. На оз. Сомин Ковельського району (Соминський гідрологічний заказник) громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову. Порушник встиг зловити 4 екз. щуки. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 2 408 грн.

На особу оформлено адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

14 листопада завдяки дзвінку небайдужих громадян на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля викрито порушення на р. Луга, поблизу с. Заріччя Володимир-Волинського району. Так, громадянин здійснював вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. Він встиг зловити 1 екз. риби плітка, яку в живому стані випущено у водне середовище.

На порушника складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватися Правил рибальства, використовувати дозволені снасті та пам’ятати про добову норму вилову. Дотримання простих норм сприятиме збереженню природних багатств. Про порушення повідомляйте на «гарячу лінію» рибпатруля 067 360 78 40.

 

 

 

 

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel