Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Звільнився викладач, який відмовлявся проводити заняття українською

Викладач, який ігнорував українську мову, викладав у НТУ «Дніпровська політехніка».

Фото education.ua.

Звільнився викладач, який відмовлявся проводити заняття українською

Викладач НТУ «Дніпровська політехніка» Валерій Громов, який відмовлявся проводити пари українською мовою, написав заяву на звільнення за власним бажанням

«Я спілкувався з керівництвом цього університету. Проте, не розумію поведінки цього ученого. Науково-методична документація за його предметами розміщена державною мовою, кілька років тому він захищав докторську дисертацію державною мовою. А що з ним сталося в жовтні, зрозуміти не можу.

Втім за результатами проведення службового розслідування, професор за власним бажанням вирішив написати заяву й піти без пояснення.

Втім за результатами проведення службового розслідування, професор за власним бажанням вирішив написати заяву й піти без пояснення. Тому на цьому рівні проблема вичерпана», - розповів в ефірі програми «Ти дивись» на 24 каналі уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

В установі підготували документи для здійснення державного контролю за дотриманням закону про забезпечення функціонування української мови, зокрема в освітньому процесі.

Нагадуємо, що викладача предмету «Ціннісні компетенції фахівця»з кафедри філософії НТУ «Дніпровська політехніка» професора Валерія Громова звинуватили у відмові викладати українською мовою. У мережу потрапив відповідний аудіо запис.

«- Згідно з закону ви можете викладати українською, ви повинні.

- Если вас не устраивает, пишите на меня жалобу.

- Добре.

- Два языка - одна нация, один - руины, а не Украина», - передавали розмову викладача зі студенткою.

Студенти казали, що це не перша така ситуація з викладачем.

Джерело: Газета по-українськи.
Telegram Channel