Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Путін застеріг Вірменію від зриву мирної угоди з Азербайджаном: «Це буде самогубство»

Отакої!

Фото REUTERS.

Путін застеріг Вірменію від зриву мирної угоди з Азербайджаном: «Це буде самогубство»

Москва боїться, що протестувальники таки скинуть проросійський уряд

Президент Росії Володимир Путін вважає, що уряд Вірменії скоїть «самогубство», якщо вирішить відмовитися від угоди про перемир'я у Нагірному Карабасі. Москва допомогла сторонам домовитися про припинення боїв за спірний регіон.

Про це пише УНІАН з посиланням на The Guardian, нагадуючи, що в Єревані тривають протести проти перемир'я, яке триває вже тиждень. Люди на вулицях вимагають відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Під час інтерв'ю для російського державного телебачення Путіна запитали про можливість того, що у Вірменії з'явиться новий уряд, який відмовиться від перемир'я.

Це було б великою помилкою», - сказав він.

Угода про перемир'я, яка зупинила шеститижневе кровопролиття в Нагірному Карабасі, включає великі територіальні поступки на користь Азербайджану.

Угода про перемир'я, яка зупинила шеститижневе кровопролиття в Нагірному Карабасі, включає великі територіальні поступки на користь Азербайджану. Через це у Вірменії спалахнули протести проти уряду Пашиняна, оскільки домовленості вважаються вірменською капітуляцію. Президент Вірменії теж підтримав проведення дострокових виборів. А міністр закордонних справ країни подав у відставку.

Спецслужби Вірменії також повідомили минулого тижня, що вони зірвали спробу вбивства Пашиняна, яке готували опозиційний політик і ветеран війни.

«Країна, яка в стані війни або під загрозою відновлення боїв, як це часто було в минулому, не може собі дозволити таку поведінку, в тому числі і в сфері організації влади, яка б розколола суспільство зсередини. Гадаю, це абсолютно неприйнятно, контрпродуктивно і надзвичайно небезпечно», - сказав Путін.

Telegram Channel