Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як в Україні підробляли каву відомих марок в підпільному цеху (Фото, відео)

Волинь-нова

Як в Україні підробляли каву відомих марок в підпільному цеху (Фото, відео)

Кіберполіція викрила злочинне угруповання, яке завдало світовим виробникам напою понад 5 мільйонів гривень збитків

Зловмисники продавали через інтернет фальсифіковану каву під відомими торговими марками.

За інформацією кіберполіції, правоохоронці викрили п’ятьох учасників злочинної групи, які налагодили виробництво фальсифікованої кави у шести складських приміщеннях. Крім того, організатори мали підконтрольну мережу підпільних виробництв, де виготовлялося понад 10 тисяч упаковок контрафактної кави на тиждень.

За результатами вилучено понад 9 тонн кави, 150 тисяч упаковок з логотипами і товарними знаками світових виробників кави, обладнання для виготовлення і фасування, а також 10 тонн готової для продажу фальсифікованої продукції.

Підробки продавалися на Інтернет-майданчиках, видаючи їх за продукцію відомих світових виробників.

«Правоохоронці провели 16 санкціонованих обшуків в оселях та автівках фігурантів, а також за місцями виготовлення та зберігання підробленої продукції. За результатами вилучено понад 9 тонн кави, 150 тисяч упаковок з логотипами і товарними знаками світових виробників кави, обладнання для виготовлення і фасування, а також 10 тонн готової для продажу фальсифікованої продукції», – сказано в повідомленні кіберполіції.

У повідомленні кіберполіції не вказано, у якому регіоні України викрили фальсифіковане виробництво кави. Однак у ньому зазначено, що у викритті учасників угруповання брали участь також слідчі київської поліції.

Читайте також: Як варити каву в турці.

 
 

 

 

Telegram Channel