Варимо каву в турці - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 24.24 € 26.66
Варимо каву в турці

Фото shokolad.today.

Варимо каву в турці

Цей вишуканий напій люблять мільйони, а готувати вміють одиниці. Зазвичай його варять у турці (її ще називають джезвою) — ​товстостінному металевому ковші з довгою ручкою. Дізнайтеся про хитрощі та корисні поради, як правильно це робити

Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьміть бутильовану, фільтровану, адже вона — ​основа напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще зварити каву в два прийоми, щоб вона не вилилася на плиту.

Змеліть кавові зерна в кавомолці й засипте їх у турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще перемолоти свіжу.

Налийте воду (відміряйте потрібну кількість чашками), додайте за потребою цукор і поставте на слабкий вогонь. Нікуди не відходьте від турки, інакше ризикуєте прогавити важливий момент.

Стежте уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводьте напій до кипіння — ​це зіпсує його.

Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьміть бутильовану, фільтровану, адже вона — ​основа напою. 

Зніміть турку з вогню і дайте піні опуститися. Можна перемішувати каву лише один раз.

Знову поставте на плиту. Повторіть процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Така кава стає насиченішою.

Залиште на кілька хвилин, щоб настоялася.

Важливо прогріти чашки перед тим, як заповнити їх ароматним напоєм (налийте окріп і через кілька секунд вилийте його).

У кожного кавомана є свої хитрощі у приготуванні цього напою, ось кілька з них:

1. У турку всипте цукор, потім налийте води і доведіть до кипіння. Він додасть солодкості й пом’якшить воду. Далі зніміть турку з вогню, додайте туди кави і швидко перемішайте. Знову поставте на слабкий вогонь і майже доведіть до кипіння.

2. Насипте трохи цукру на дно гарячої турки. Він повинен злегка розплавитися, але не підгоріти. Якщо ви все зробите правильно — ​отримаєте каву з присмаком карамелі.

3. Додайте в турку кілька кристаликів солі, мелений імбир, корицю і навіть червоний перець на кінчику ножа. Ці інгредієнти перетворять звичайну каву на напій із неповторним смаком і яскравим ароматом.

Джерело: lady.tochka.net