
Варимо каву в турці
Цей вишуканий напій люблять мільйони, а готувати вміють одиниці. Зазвичай його варять у турці (її ще називають джезвою) — товстостінному металевому ковші з довгою ручкою. Дізнайтеся про хитрощі та корисні поради, як правильно це робити
Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьміть бутильовану, фільтровану, адже вона — основа напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще зварити каву в два прийоми, щоб вона не вилилася на плиту.
Змеліть кавові зерна в кавомолці й засипте їх у турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще перемолоти свіжу.
Налийте воду (відміряйте потрібну кількість чашками), додайте за потребою цукор і поставте на слабкий вогонь. Нікуди не відходьте від турки, інакше ризикуєте прогавити важливий момент.
Стежте уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводьте напій до кипіння — це зіпсує його.
Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьміть бутильовану, фільтровану, адже вона — основа напою.
Зніміть турку з вогню і дайте піні опуститися. Можна перемішувати каву лише один раз.
Знову поставте на плиту. Повторіть процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Така кава стає насиченішою.
Залиште на кілька хвилин, щоб настоялася.
Важливо прогріти чашки перед тим, як заповнити їх ароматним напоєм (налийте окріп і через кілька секунд вилийте його).
У кожного кавомана є свої хитрощі у приготуванні цього напою, ось кілька з них:
1. У турку всипте цукор, потім налийте води і доведіть до кипіння. Він додасть солодкості й пом’якшить воду. Далі зніміть турку з вогню, додайте туди кави і швидко перемішайте. Знову поставте на слабкий вогонь і майже доведіть до кипіння.
2. Насипте трохи цукру на дно гарячої турки. Він повинен злегка розплавитися, але не підгоріти. Якщо ви все зробите правильно — отримаєте каву з присмаком карамелі.
3. Додайте в турку кілька кристаликів солі, мелений імбир, корицю і навіть червоний перець на кінчику ножа. Ці інгредієнти перетворять звичайну каву на напій із неповторним смаком і яскравим ароматом.
Джерело: lady.tochka.net
