Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Душу вирвали вживу»

Фото vlasno.info

«Душу вирвали вживу»

Убивство у Харкові дівчинки викликало резонанс і обросло чутками, які спростував батько загиблої

2 березня до поліції надійшла інформація від перехожого про те, що на вулиці Набережній лежить закривавлена дівчина. Слідчо–оперативна група виявила тіло юної харків’янки з численними ножовими пораненнями. Як з’ясували поліцейські, між 16–річним хлопцем і 14–літньою дівчиною раніше були романтичні стосунки. Юнак призначив їй зустріч, на якій між ними стався конфлікт через нову симпатію загиблої. Він завдав близько 10 ударів ножем у різні частини тіла, після чого забрав її телефон і втік.

Хлопець ховався у товариша вдома, де його і знайшли правоохоронці. Він частково визнав вину — мовляв, ножем дійсно вдарив, але не вбивав. Засіб убивства викинув у колодязь. Слідчим відкрито провадження за п. 4, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно із санкцією інкримінованої статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

З’ясувалося, що хлопець з благополучної сім’ї, навчався у технікумі. А дівчина — дев’ятикласниця, займалася художньою гімнастикою…

Між 16–річним хлопцем і 14–літньою дівчиною раніше були романтичні стосунки. Юнак призначив їй зустріч, на якій між ними стався конфлікт через нову симпатію загиблої. Він завдав близько 10 ударів ножем у різні частини тіла, після чого забрав її телефон і втік. 

Трагедія сталася недалеко від будинку загиблої, коли Ліда Ш. вийшла в магазин по хліб і крем для своєї мами. Про це розповів журналістам її батько Олександр.

Убивство викликало у суспільстві великий резонанс. Незабаром у мережі з’явилися повідомлення про те, що дівчина зустрічалася з хлопцем близько 2,5 року. Відповідно, стосунки у них нібито почалися, коли їй було всього 11,5 року. А ще писали, що про свій намір розлучитися вона розповіла у День святого Валентина. Батько Ліди розвінчав подібні чутки і підкреслив, що його дочка не була легковажною, добре навчалася, активно займалася спортом і мала велику кількість нагород, зокрема медалей, здобутих на змаганнях із гімнастики на всеукраїнських та європейських конкурсах, готувалася вступати до Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба.

— Вона була для мене душею, яку вирвали вживу… Те, що люди пишуть, — неправда, вони нічого не знають. Ми адекватні, у моєї дитини з мізками краще, ніж у деяких дорослих, — сказав Олександр.

Чоловік заявив, що ніякого роману в дочки із тим хлопцем не було. Підліток через сильні ревнощі просто не давав їй проходу. Ліда залицяльникові говорила, щоб той від неї відстав. А хлопець «ліз весь час, усіх пацанів від неї відганяв, ревнував до всіх. Вона на декілька годин тільки могла вийти погуляти, і то у вихідні. І все! У неї навчання і тренування, і курси».

Марина ЛУГОВА.
За матеріалами харківських ЗМІ.

Telegram Channel