Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Напровесні накопайте коренів лопуха, пирію і кульбаби

Фото tochkazoru.pp.ua.

Напровесні накопайте коренів лопуха, пирію і кульбаби

Відома травниця Олена Федорівна Зайцева вважає, що саме цієї пори воно має найбільшу цінність

Зазвичай коріння заготовляють восени, але спробуйте скористатися порадою фітотерапевта і переконатися, наскільки ефективними є ліки з рослин, які ми вважаємо бур’янами. Викорчовуємо і викидаємо з городу пирій, яким рятуються всі дикі й домашні тварини. Настій і відвар з його кореневищ використовують при водянці, різних набряках, дисфункції і запаленні сечового міхура, каменях у нирках і жовчному міхурі, всіх легеневих захворюваннях, хворобах кишківника, цукровому діабеті, гіпертонії, дисфункції яєчників у жінок, остеохондрозі. З коріння пирію можна приготувати болезаспокійливий засіб при подагрі, ревматизмі, артриті.

Дуже помічним є і корінь кульбаби, який допомагає при анемії, раку шлунка і печінки, лікує захворювання суглобів, запалення лімфатичних вузлів, діатез.

Лопух допомагає навіть при онкологічних захворюваннях, а також при цукровому діабеті, бронхіті, гаймориті і навіть при гепатиті С. Корінь цієї рослини регенерує шкіру при опіках, пролежнях, екземі, трофічних виразках, псоріазі, червоному вовчаку, загоює гнійні рани, зупиняє випадання волосся. 

Спираючись на свій багаторічний досвід, Олена Зайцева стверджує, що лопух допомагає навіть при онкологічних захворюваннях, а також при цукровому діабеті, бронхіті, гаймориті і навіть при гепатиті С. Корінь цієї рослини регенерує шкіру при опіках, пролежнях, екземі, трофічних виразках, псоріазі, червоному вовчаку, загоює гнійні рани, зупиняє випадання волосся.

Щоб приготувати відвар, потрібно взяти 1 ст. ложку сухих подрібнених коренів і залити їх 2 склянками окропу. Кип’ятити 10 хвилин, потім настоювати 2 години. Процідити і пити відвар по півсклянки 3 рази на день за 10—15 хвилин до їжі.

Можна приготувати збір із коріння лопуха, пирію і кульбаби, змішавши їх у рівних пропорціях, а можна приймати відвари окремо: тиждень — корінь лопуха, тиждень — кульбаби, тиждень — пирію. Курс лікування — не менше місяця, потім зробити перерву приблизно на 5 днів. Запущені захворювання відступають через 3—5 місяців.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel