Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Вітерець» з ОРДЛО»: головна «ополченочка» перейшла на бік України

Тепер Україні важливо зберегти Світлану Дрюк — «золотий голос» для Гааги, адже окупанти зроблять все можливе, аби їй помститися.

Волинь-нова

«Вітерець» з ОРДЛО»: головна «ополченочка» перейшла на бік України

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Героїня бойовиків утекла від «руского міра»

Командир жіночого танкового екіпажу терористів з ОРДЛО Світлана Дрюк (позивний «Вітерець», заступник командира полку) перейшла на нашу сторону і готова давати свідчення в Гаазі

Однією з умов її переходу було переправлення на підконтрольну Україні територію її дітей. З цим завданням наші спецслужби успішно впоралися, і тепер вони разом із матір’ю. Пікантності цій історії додає те, що Світлана стала символом жінок, які пішли боротися проти України, і її зробили прототипом головної героїні першого російського повнометражного пропагандистського фільму «Ополченочка», прем’єру якого запланували на 9 травня 2019 року. Тепер заготована пропаганда матиме зовсім не той розмах, на який розраховували…

Також важливою деталлю є те, що «Вітерець» перейшла на сторону Києва після того, як хтось підірвав відразу 8 російських танків Т-72б3 (модернізованих під Т-90)! І чи не найцінніше: вона вивезла з ОРДЛО «докази злочинів росіян і їхніх намірів подальшого вторгнення на українську територію». За її словами, на окупованих землях у спеціальних пунктах збору уже лежать липові документи на російських військових, які під виглядом місцевого населення готові розпочати наступальні дії. На кожного бойовика з «місцевих» бандформувань припадає троє російських солдатів. А це сотні тисяч загарбників. Ці свідчення — на вагу золота як для наших військових, так і для трибуналу в Гаазі.

Справді потужний український удар по російській пропаганді! Браво, контррозвідники!

 

Жінка закопала свою дитину живцем

У Подільському районі Одеської області 24–річна «мати» по–звірячому вбила свого новонародженого малюка, замотала його в пакет і зарила на городі

Поліція розпочала розслідування після звернення працівників районної лікарні, які запідозрили пацієнтку в кримінальному аборті. «Під час спілкування з правоохоронцями дівчина спочатку стверджувала, що у неї стався викидень. Плід вона закопала на городі. Після розтину з’ясувалося, що немовля народилося доношеним, а його смерть настала через удушення», — йдеться в офіційному повідомленні поліції. Згодом горе–мати зізналась, що коли закопувала дитинку, та була ще живою.

Як виявилось, у неї вже є син. Друга дитина, за словами підозрюваної, була небажаною. Під час вагітності на обліку у лікарів вона не перебувала, народжувала вдома самостійно. 

Жінка вчинила злочин, будучи у вкрай важкій життєвій ситуації. На жаль, не знайшлось нікого, хто б підставив плече, і вона наважилась на найстрашніше …

 

 

 Померла дівчина, яка носила своє серце в рюкзаку

24–річна Ребекка Гендерсон (на фото) із англійського міста Бістер понад рік жила зі штучним серцем

Студентці Оксфордського університету видалили цей орган через рак у 2017 році. З того часу й носила із собою в рюкзаку штучне серце вагою 7 кг. У січні отримала дозвіл на пересадку донорського органу після того, як медики підтвердили, що вона вилікувалася від раку. За кілька тижнів їй зробили операцію. Але, як повідомили родичі, цими днями Гендерсон померла у лікарні від ускладнень після трансплантації.

Ребекка була однією з двох людей у Великій Британії, які мали штучне серце. Воно подарувало їй рік життя. Дівчина залишилась у пам’яті родичів та друзів неймовірно оптимістичною та завзятою. Жаль...

 

Константинополь ще раз поставив Москву на місце

Вселенський Патріарх відмовився скликати Всеправославний собор для обговорення Томосу Православної церкви України

Про це його просила підконтрольна Кремлеві Антиохійська церква, центр якої знаходиться у Сирії, де стоять російські війська. У відповідь Константинополь нагадав, як у 2016 році Антиохійська, Російська, Болгарська та Грузинська церкви відмовились від участі у Всеправославному соборі на Криті, що є «серйозною підставою утриматись від зборів на загальноправославному рівні, які приведуть до згоди тільки в тому, що учасники будуть не згодні один із одним».

І головне: Вселенський Патріарх вважає, що це обговорення є абсолютно безпідставним, адже він «нагородив автокефалією церкву України тим же способом, яким отримали внутрішню адміністрацію всі інші новостворені автокефальні церкви (включаючи Російську. — Ред.), що затверджені тим же методом без православного собору або загального обговорення з братніми автокефальними церквами».

Словом, Україна має такий самий Томос від того самого Вселенського Патріарха, як і всі, тобто наша церква є цілком канонічною і рівноправною з іншими. І сама вирішує, з ким спілкуватись, а з ким — ні. Наразі в ПЦУ заявляють, що готові до діалогу з усіма, навіть з Москвою. Кремль та Кіріл навпаки — мобілізували своїх батюшок в Україні та великі ресурси у світі, щоб самим максимально відгородитись від ПЦУ і відгородити її від інших.

Росію можна зрозуміти, адже український Томос у їхньому сприйнятті — це ледь не найбільший злочин. А також поспівчувати Кремлю, бо він взявся за безглузду справу — намагається зупинити плин історії. Пізно.

Telegram Channel