Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Температура буде вищою, ніж 30 років тому»: якої зими чекати українцям

Кульбіда заявив, що приватним метеорологам не можна довіряти.

Фото Pixabay.

«Температура буде вищою, ніж 30 років тому»: якої зими чекати українцям

Метеоролог каже, що це не можна вважати величезною аномалією

Глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, що зима 2020/2021 в Україні буде характеризуватися різкими змінами погоди.

Похолодання будуть, але короткочасні. Та можуть бути достатньо жорсткими.

Про це він заявив в коментарі ТСН, передають volynnews.

«Зима буде з підвищеним температурним режимом відносно норми. До того ж, значно підвищеним: температура буде вищою на 2−4 градуси, ніж була 30 років тому. Також – з нестійким сніговим покривом. Похолодання будуть, але короткочасні. Та можуть бути достатньо жорсткими», – зазначив синоптик.

Коментуючи суперечливі прогнози на зиму в Україні, Кульбіда заявив, що це пов’язано з діяльністю приватних метеорологів, яким не можна довіряти.

«Інформація про дуже холодну зиму практично кожного року «гуляє» Європою та Україною. І це пов’язно з діяльністю приватних метеорологів, які дають відповідні коментарі, які зараз є можливість розповсюджувати по всьому світу. Цьому довіряти не можна, тому що ще є метеорологічна наука говорить про інше: треба слідкувати за тенденціями змін клімату. Не можна виключати, що 1 з 10 років може буде холоднішим, ніж ті 9. Але це не означає, що це якась катастрофа чи величезна аномалія», – додав він.

Читайте також: Степанов: зима в Україні буде суворою, але карантин допоможе пережити її.

Telegram Channel