Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Готуємо вазони до сезону холодів

Фото udobrenok.ru.

Готуємо вазони до сезону холодів

Зима для них починається восени. У цей період рослини потребують спокою, відпочивають після літа й пишного цвітіння. Їм потрібно набратися сил для зустрічі з весною

Загартовуємо. Щоб допомогти рослинам адаптуватися до зимового сезону ще до холодів, слід поступово скорочувати кількість поливів, довівши їх до одного на тиждень. І, звісно ж, припинити підживлення.

Підвищуємо вологість. Якщо ви перейшли на зимовий режим поливу, а грунт у горщику став відходити від стінок, листя засихає й опадає, не поспішайте поливати рослину частіше. Можливо, проблема в щільності та якості субстрату чи надмірній сухості повітря. Щоб уникнути неприємностей, регулярно обприскуйте рослину, або покладіть на батарею опалення змочений водою махровий рушник. Він трохи підвищить вологість у приміщенні.

Якщо ви перейшли на зимовий режим поливу, а грунт у горщику став відходити від стінок, листя засихає й опадає, не поспішайте поливати рослину частіше.

Сода допоможе. У жодному разі не поливайте і не обприскуйте вазони водою з–під крана. Надто холодна спричиняє стрес від переохолодження коріння. До того ж воно погано її всмоктує, а хлор, який є у ній, вбиває ніжні кореневі волоски. Деякі рослини від надлишку лужної солі можуть скинути листя. Тому, якщо ви не маєте відстояної води, покладіть на 2 літри її чайну ложку соди. Це допоможе нейтралізувати хлор. Взимку намагайтеся оберігати квіти від протягів і холоду.

Вмикаємо світло. Багатьом кімнатним рослинам, коли день стає коротшим, потрібен не лише спокій, а й відповідні умови. Наприклад, світлолюбиві фуксії, герані, троянди люблять, щоб узимку їм хоч зрідка вмикали лампи денного світла. Кактуси, агава американська, алое, сансевієра, хлорофітуми чудово перезимують на підвіконні.

Реклама Google

Тіневитривалі папороті, пеперомії, монстери — на підставках і столиках біля вікон. А от лавр, самшит, мирт, плющ, цисус на зимовий період краще перенести в прохолодне приміщення, де температура не перевищуватиме 10 градусів. Поливають їх зрідка, у міру висихання грунту. Куплені у магазині квітучі цикламени, зігокактуси, примули, азалії тримають на світлі й щодня обприскують. Рослини тропічного походження — сенполії, орхідеї — будуть рости й цвісти, тому їх потрібно регулярно поливати, обприскувати теплою водою й підсвічувати люмінесцентними лампами.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel