Вчені назвали найшвидший спосіб розморозити м’ясо - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.44 € 33.85
Вчені назвали найшвидший спосіб розморозити м’ясо

Не варто для розморожування користуватися мікрохвильовкою.

Фото Pxhere.

Вчені назвали найшвидший спосіб розморозити м’ясо

Співробітники Інституту технологічних досліджень в Швеції вважають, що найефективніше зробити це у холодній воді

Декотрі господині, щоб прискорити розморозку м’яса чи риби, поміщають їх в посуд з гарячою водою чи у мікрохвильовку. Науковці вважають подібне недоречним, бо ж таким чином ми псуємо продукти, погіршуємо їхній смак. Вони пропонують інший спосіб — швидкий і зручний.

Коли ж дуже поспішаєте, наприклад, прийшли гості і потрібно швидко щось приготувати, вчені рекомендують нагріти воду до 60 градусів, покласти туди на 10-12 хвилин пакет.

Для цього слід покласти заморожене м’ясо в поліетиленовий пакет (щоб не увібрало зайвої вологи), а тоді опустити в миску з холодною водою.

Читайте також: Хочеться тепла, а осінь така незатишна. Рецепти ТОП-5 супів сезону.

Оскільки вона проводить тепло краще, ніж повітря, процес відтанення прискориться. Роблячи так, ви ще й запобігаєте розмноженню бактерій.
Коли ж дуже поспішаєте, наприклад, прийшли гості і потрібно швидко щось приготувати, вчені рекомендують нагріти воду до 60 градусів, покласти туди на 10-12 хвилин пакет. Не варто залишати його у ній довше, ніж на 45 хвилин.