Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Головна лікарка області закликала волинян придбати пульсоксиметр

Пульсометри для вимірювання кисню.

Фото з відкритих джерел.

Головна лікарка області закликала волинян придбати пульсоксиметр

Людмила Тимощук пояснила, чому варто їх купити

Т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Людмила Тимощук закликала мешканців області придбати пульсоксиметри. 

Про це йшлося у п'ятницю, 20 листопада, під час брифінгу в облдержадміністрації, повідомляє ІА Конкурент.

Так, Тимощук закликала придбати пристрій. Якщо особа хворіє, то зможе з його допомогою перевірити рівень кисню у крові. З її слів, якщо показник становитиме 92 та менше, то особа потребує госпіталізації. Чиновниця зауважила, що пульсоксиметр коштує недорого. В інтернет-магазинах ціни коливаються від 200 до понад тисячі гривень. 

 В інтернет-магазинах ціни коливаються від 200 до понад тисячі гривень. 

 

Окрім цього, вона закликала проводити меншу кількість комп'ютерних томографій легень, оскільки на початку захворювання на коронавірус вона не потрібна. 

Разом із цим Людмила Тимощук зазначила, що в області розгорнуто 1426 ліжок для коронавірусних хворих . 687 ліжок мають доступ до кисню. За останній тиждень їхня кількість зросла на 184.

 

 

Всього на стаціонарному лікуванні перебуває 679 пацієнтів. З них 266 потребують та отримують кисень. Десятьох людей підключено до апаратів штучної вентиляції легень.

«Медичні заклади, які надають допомогу хворим на коронавірус працюють у штатному режимі та справляються зі своїм завданням. Але в наші можливості не безмежні. Кількість ліжок росте, але цьому є межа. Також є межа кількості працівників», – звернулася Тимощук до волинян, закликавши дотримуватися обмежень. 

Джерело: ІА Конкурент
Telegram Channel