Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лікар: Україні терміново потрібен локдаун, інакше ми не впораємося

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото УНІАН.

Лікар: Україні терміново потрібен локдаун, інакше ми не впораємося

Медик вважає, що локдаун в Україні потрібно запроваджувати негайно

Запровадження повного локдауну в Україні - необхідність. Лише таким чином можна хоч трохи знизити стрімке зростання захворюваності COVID-19 і важких випадків в країні, який спостерігається зараз.

Реклама Google

Так, це боляче для економіки. Будь-який економіст зараз зі мною як з лікарем вступить у дискусію... Але якщо ми говоримо про життя людей, то дійсно потрібно застосовувати більш рішучі та жорсткі заходи.

«Щільна комунікація населення призводить до зростання захворюваності. В результаті ми маємо зростання важких випадків. В результаті (я бачу по своєму госпіталю) – зростання «тяжких» випадків, неминуче зростає летальність», – сказав головлікар госпіталю МВС Київської області Юрій Сак в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера», передає УНІАН.

Реклама Google

Він зазначив, що всього за кілька останніх тижнів до нього в лікарню потрапило в рази більше пацієнтів з ускладненими формами. На сьогодні у шпиталі перебуває 30 «важких» хворих, які потребують кисневої терапії.

За словами Сака, щоб «збити» зростання інфекції – потрібно розірвати ланцюжок передачі вірусу. І в цій ситуації тотальний локдаун і обмежувальні заходи найбільш дієві і прості методи.

«Так, це боляче для економіки. Будь-який економіст зараз зі мною як з лікарем вступить у дискусію... Але якщо ми говоримо про життя людей, то дійсно потрібно застосовувати більш рішучі та жорсткі заходи», – заявив лікар і додав, що на місці влади вводив би повний локдаун в Україні ще два тижні тому «не чекаючи 15 тисяч нових хворих у добу».

А ось так званий карантин вихідного дня, який діє в нашій країні зараз, лікар навіть карантином не вважає...

«Це навіть не карантин... Без локдауну ми не впораємося», – резюмував фахівець.

Читайте також: В Україні – понад 14,5 тисяч нових інфікованих коронавірусом, на Волині – 480.

Telegram Channel