Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Луцьку сьогодні фотооб’єктив спіймав незвичне природне явище: «сонячну собачку» (Фото)

Гало – райдуга навколо сонця.

Фото: Олесі БАНАДИ.

У Луцьку сьогодні фотооб’єктив спіймав незвичне природне явище: «сонячну собачку» (Фото)

Гало - веселка навколо сонця. Веселка, яка утворюється не за рахунок крапельок води (як звичайна), а крижаними кристаликами

Сьогодні лучанка Олеся Банада з вікна свого будинку на вулиці Конякіна спостерігала незвичне природнє явище - Гало – райдугу кругом сонця:

 

 А ось таке гало видно з вікна:

 

 Як і веселка, Гало виникають в результаті заломлення променів в атмосфері, тільки гало виникають завдяки кристалики льоду. Іноді відображення сонця стають такими ж яскравими як і воно саме, це явище носить назву «сонячні собачки».

Гало - веселка навколо сонця. Веселка, яка утворюється не за рахунок крапельок води (як звичайна веселка), а веселка, яка створюється крижаними кристаликами. Спостерігати гало на небі можна в будь-який час року, вночі і вдень, навколо сонця або місяця і навіть навколо ліхтарів або ламп (останнє можливо тільки в холодну погоду).

Іноді відображення сонця стають такими ж яскравими як і воно саме, це явище носить назву «сонячні собачки».

Гало відноситься до атмосферних оптичних явищ, так само як веселка і північне сяйво. Природа цього явища - дисперсія світла в кристалах льоду. На відміну від крапельок води (які відрізняються тільки розміром) крижані кристали бувають різної форми і можуть літати в повітрі різними способами: парити, обертатися, повільно падати і т.д. Тому веселка завжди розміщена в одному місці на небі (потрібно стати до сонця спиною, щоб її побачити), а гало бувають різних видів (близько сотні).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel