Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Неповнолітньому інваліду, який вкрав тушонку, дали три роки тюрми

Юнака змусили лікуватися.

Фото: zoloto.city.

Неповнолітньому інваліду, який вкрав тушонку, дали три роки тюрми

Юнак проник у магазин і виніс звідти продукти харчування

Суд встановив, що 2 липня 2020 року приблизно о 14 годині волинянин  викрав  велосипед, який знаходився на неогородженій території подвір’я та поїхав кататися в с. Озютичі Локачинського району, а повернувшись, заховав його в кущах біля приміщення школи. Увечері цього ж дня він за допомогою викрутки та лома виламав вхідні двері у приміщення магазину звідки викрав продукти. Зокрема, тушонку, чіпси, цукерки, пряники, морозиво, солодку воду, сухарики, насіння соняшника, халву, майонез, шоколад, сірники на загальну суму 755 гривень 40 копійок. Викрадені речі склав у сумки та заніс у хлів свого дядька, що також проживає в с. Мочалки Турійського району Волинської області. Частину викрадених продуктів з`їв, а вранці втік з хліва, бо злякався, що його помітять і дізнаються про крадіжку. Коли побачив на вулиці села поліцейську машину, то дістав з кущів викрадений велосипед і заховав його у полі з соняшниками, яке розташоване понад дорогою, що в напрямку смт Локачі Волинської області.

Реклама Google

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений винуватим себе в інкримінованому йому обвинуваченні визнав повністю, розкаявся і просив призначити йому лікування, так як він потребує психіатричної допомоги.

Коли побачив на вулиці села поліцейську машину, то дістав з кущів викрадений велосипед і заховав його у полі зі соняшниками.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта неповнолітній на час інкримінованих йому протиправних дій виявляв ознаки легкої розумової відсталості з вираженими поведінковими розладами. Він  міг усвідомлювати свої дії та не був здатним повною мірою керувати ними. Встановлено, що крадіжки хлопець вчиняв і раніше.

Юнак перебуває на диспансерному обліку у лікаря психіатра, має статус інваліда з дитинства. Проте, суд вважає, що хлопця треба ізолювати від суспільства та ухвалив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. Крім того щодо нього застосують примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. На вирок ще може бути подана апеляційна скарга. Про це свідчить інформація з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Telegram Channel