На Полтавщині відкрили музей борщу, де зібрали більше 360 рецептів - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.16 € 34.25
На Полтавщині відкрили музей борщу, де зібрали більше 360 рецептів

В Україні рецептів борщів стільки, скільки господинь та господарів його готують.

Фото agronews.ua.

На Полтавщині відкрили музей борщу, де зібрали більше 360 рецептів

В селищі Опішня, що на Полтавщині відкрили перший в Україні музей звареного борщу. Засновниця музею — етнограф Олена Щербань, яка готує традиційну українську страву за 365 рецептами

Засновниця музею Олена Щербань пообіцяла кожного дня готувати для відвідувачів борщі за різними рецептами. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua. Вона розповідає, що пише книгу про борщ, а також влаштовує фестивалі цієї страви. Етнолог 20 років досліджує борщі — вивчає хто та що кладе у страву, чим та як господині та господарі нарізають овочі, а також — коли і кому борщ подають.

Культуру приготування борщу вже внесли до національного переліку культурної спадщини України.

Музей звареного борщу розташований в традиційній українській хаті. Експонати музею — квашена та маринована капуста, свіжий та консервований буряк, цибуля у вінку та часник у пучку. Реквізит музею — піч, глечики та рогачі.

Культуру приготування борщу вже внесли до національного переліку культурної спадщини України.

А засновниця музею прагне, щоб борщ потрапив і до культурної спадщини ЮНЕСКО. Адже в Україні рецептів борщів стільки, скільки господинь та господарів його готують.