Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рівному не оголосять мера-переможця, поки не заплатять за вибори

Результати не оголосять, поки не заплатять

Фото Суспільного.

У Рівному не оголосять мера-переможця, поки не заплатять за вибори

Спочатку гроші – тоді результати

Рівненька міська територіальна виборча комісія відмовляється продовжувати засідання, де мають оголосили переможця другого туру виборів. Членам виборчкому й ДВК не заплатили за роботу у другому турі виборів, що відбувся в Рівному 22 листопада. В облраді зазначили, що Рівненщина отримала субвенцію, далі – справа за ТВК і казначейством.

Про це повідомляє Суспільне.

У Рівненській міській ТВК– перерва в засіданні. Опрацьовувати результати голосування вони завершили уранці 23 листопада. Втім, офіційно оголошувати переможця другого туру виборів міського голови Рівного відмовляються. Бо через п'ять днів після цього будуть закриті їхні рахунки, а грошей для тих, хто працював на виборах, досі немає, – запевняє голова ТВК Ірина Глуха.

«Область виділяє на місто, місто – на казначейство і тоді тільки на наш рахунок. 1900 членів ДВК, яким треба заплатити кошти. Якщо ми зараз його це все оголосимо, нам заблокують (рахунки - ред). Я своїх грошей плати не маю як, тому чекаємо», – сказала голова міського тервиборчкому.

В обласній раді запевняють: область отримала 3,5 мільйони гривень, щоб розрахуватися з людьми, які підраховували голоси на довиборах у громадах в області та працювали на другому турі виборів мера Рівного. Як швидко міська ТВК отримає гроші – не знають.

«Дивлячись, як спрацює ТВК. Вони подають відомості і так само – який буде контакт з казначейством, як вони швидко зможуть опрацювати кошти», – пояснила перша заступниця голови бюджетної комісії облради Діана Гордійчук.

 

Реклама Google

У міській ТВК зазначили: якщо питання з фінансуванням вирішися – уже о 15:00 24 листопада планують продовжити засідання тервиборчкому.

Нагадаємо, 23 листопада станом на 10:40 у міській ТВК закінчили опрацювання усіх протоколів, в тому числі і з перерахунком по кількох дільницях. Олександр Третяк – 50,25%, Віктор Шакирзян – 47,70%. У голосах: Третяк – 27 451, Шакирзян – 26 057. Зіпсованими є 2,02% бюлетенів, тобто 1106 штук. Це дані остаточні, але поки офіційно комісією не затверджені.

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel