Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЛЬОТЧИК ПРОСИТЬ ВИБАЧЕННЯ, АЛЕ НЕ ВИЗНАЄ ВИНИ

Володимир Топонар, перший пілот Су-27, що упав на людей під час авіашоу у Львові рік тому, звернувся до потерпілих і родичів загиблих зі словами співчуття і попросив вибачення. У той же час Топонар заявив, що не визнає себе винним в трагедії і бачить свою головну помилку в тому, “що не відмовився від фатального польоту”.

Володимир Топонар, перший пілот Су-27, що упав на людей під час авіашоу у Львові рік тому, звернувся до потерпілих і родичів загиблих зі словами співчуття і попросив вибачення. У той же час Топонар заявив, що не визнає себе винним в трагедії і бачить свою головну помилку в тому, “що не відмовився від фатального польоту”. Льотчик стверджує, що площа зони пілотування була зменшена в кілька разів і глядачі знаходились не за 500, а за 150 метів від літака. За його запевненнями, якби він знав про це до вильоту, то однозначно не полетів би. Про те, що машина вийшла із зони пілотажу, Топонар дізнався уже в сізо. При цьому від пілотного завдання екіпаж не відхилявся. “А де були всі решта? Я почав пілотаж уже поза зоною, ніхто й слова не сказав, а тепер крайній виконавець виявляється винним”, – заявив льотчик.
Як повідомлялося, у результаті падіння на глядачів літака Су-27 на авіашоу 27 липня 2002 року у Львові постраждало 165 чоловік, такими, що загинули, вважаються 77, з яких 28 – діти.
Telegram Channel