Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волинь приїхали в’язні нацистських концтаборів з різних областей країни

Зустріч із ветеранами у Луцьку та поїздки членів організації містами України відбуваються у рамках держаної програми "Діти за колючим дротом: біль і пам'ять".

Фото Суспільне.Волинь.

На Волинь приїхали в’язні нацистських концтаборів з різних областей країни

З 13 областей та міста Києва до Луцька приїхали 20 колишніх в'язнів концтаборів та гетто. Учасники громадської організації «Українська спілка в’язнів - жертв нацизму» відвідали місця вшанування пам’яті жертв нацистських концтаборів

Наймолодшому учаснику делегації нині 75, найстаршому - 90 років, пише Суспільне.

Колишні в'язні, яким вдалося вижити у німецьких концтаборах побували на місці колишнього гетто, місці розстрілу євреїв та на меморіальному комплексі.

Колишні в'язні концтаборів розповіли про свої спогади про найстрашніші роки життя та рідних і близьких, який втратили через війну.

Члени «Української спілки в`язнів — жертв нацизму» поклали квіти до пам`ятника загиблим у роки окупації Луцька нацистами, відвідали Урочище Причищизна.

Зустріч із ветеранами у Луцьку та поїздки членів організації містами України відбуваються у рамках держаної програми «Діти за колючим дротом: біль і пам'ять».

Громадська організація об’єднує 87 відділень по всій Україні, розповіла керівниця делегації Валентина Будзінська: «Наша основна мета – передати цю трагедію до людей, тому що на сьогодні основне – жива пам'ять. Жертви нацизму – останні свідки злочинів Другої світової війни. Тоді вони були малолітні діти, сьогодні – це ветерани».

Зі слів керівниці делегації, зустріч із ветеранами у Луцьку та поїздки членів організації містами України відбуваються у рамках держаної програми «Діти за колючим дротом: біль і пам'ять».

Нагадаємо, 2019 року у травні колишні в’язні нацистських концтаборів з 14 областей України приїжджали на Волинь. Вони відвідали територію старої Луцької тюрми, Волинського регіонального музею українського війська і військової техніки. На меморіальному комплексі «Вічна слава» обласного центру поклали квіти до пам’ятного знаку в»язням концтаборів гетто, гестапо, які загинули у роки Другої Світової війни. 

Telegram Channel