Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як правильно молоти каву, щоб вона була смачною

Ваша кава найсмачніша!

Фото з відкритих джерел.

Як правильно молоти каву, щоб вона була смачною

Секрети кавоваріння

Існують прийняті стандарти, відповідно до яких розрізняють кілька видів помелу: наддрібний, дрібний, середній, грубий.

Наддрібний, із частинками до  0,15 мм буде вам корисний, якщо хочете приготувати каву по–східному в турці. Кавовий порошок, подрібнений фактично в пил, швидко зможе увібрати в себе всі ароматичні масла. Час екстракції становить від 1 до 4 хвилин, поки не почне підніматися піна. Щоб надати напою певних відтінків, використовують спеції: кардамон, корицю, гвоздику або мускатний горіх.
Дрібний помел підходить для комбінованих еспресо кавоварок. Якщо засипати в ріжок дуже дрібний порошок, то напій ви­йде занадто гіркий, якщо ж грубий — то, навпаки, буде водянистим. Час екстракції становить приблизно хвилину.

Середній буде відповідним для крапельних кавоварок. Частинки за фракцією трохи крупніші, ніж для еспресо кавоварок. Мелену каву поміщають у паперовий або нейлоновий фільтр, зверху подається гаряча вода, яка, проходячи крізь кавовий порошок, вбирає смак і аромат, а потім стікає у глечик. Ця процедура займає 
3-4 хвилини.

 

Реклама Google

 

Грубий помел використовують для приготування в гейзерних кавоварках, які дуже популярні в Європі, особливо в Італії. Через шар меленої кави проходить гаряча пара, що конденсується в резервуа­рі зверху. Час екстракції може тривати до 5 хвилин. Такий же вид помелу підійде і для приготування у френч–пресі.


Зверніть увагу, що відразу ж після подрібнення зерен аромат починає випаровуватися. Тому, якщо хочете справді насиченої кави, молоти необхідно безпосередньо перед заварюванням, але ж не завжди є на це час, тож мелений порошок можна помістити в герметичну ємність, що закривається, і зберігати у холодильнику.
Правильно обраний помел кавових зерен буде запорукою приготування смачного напою.

Джерело: Джерело: delonghi‑shop.com.ua.
Telegram Channel