Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Відкрили перший у світі онлайн-ресторан пам’яті «Непораховані з 1932»

Фото зі сторінки Української академії лідерства у Facebook.

Відкрили перший у світі онлайн-ресторан пам’яті «Непораховані з 1932»

Студенти Української академії лідерства відтворили страви, якими харчувалися українці у голодні роки

Напередодні дня пам'яті жертв Голодомору студенти Української академії лідерства відтворили страви, якими харчувалися українці у голодні роки: затеруха з перетертої кори дерев, паляниці з лободи, хлібці зі соломи тощо. Ціна кожної страви — врятовані людські життя. Частину рецептів створені за спогадами власних дідусів та бабусь, яким вдалося вижити, повідомляє Українська академія лідерства.

Бабуся розповідала, як кору дуба або берези перемелювали у ступці з коренем лободи чи комишів, стеблом кульбаби або ромашки — і так пекли коржі.

«Бабуся розповідала, як кору дуба або берези перемелювали у ступці з коренем лободи чи комишів, стеблом кульбаби або ромашки — і так пекли коржі. Я віддирала цю кору холодними руками й думала: як це робила моя бабуся, яка не їла декілька тижнів? Вона все життя вчила мене не викидати хліб і не гратися з їжею», — розповідає студента Академії Ілона Котовщик, чия родина пережила Голодомор на Київщині.

Проєкт «Непораховані з 1932» був заснований у 2017 році у форматі вуличного ресторану спільно з комунікаційною агенцією Gres Todorchuk.

Він був названий на честь мільйонів українців, які загинули під час Голодомору – штучного голоду, створеного радянською владою в 1932-1933 роках. Досі невідома остаточна кількість осіб, яких знищила радянська влада, вони назавжди лишились непорахованими.

Проєкт був реалізований в Ізраїлі, Бельгії та Україні командою та студентами УАЛ. Метою було поширити знання про Голодомор, аби більше людей дізнались про злочин проти людяності радянської влади та аби більше країн визнали Голодомор геноцидом української нації. Онлайн-ресторан став його продовженням у час карантину.

відео

Telegram Channel