Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Стало відомо, скільки коштує планета Земля

Марс набагато дешевший за Землю.

Фото Pixabay.

Стало відомо, скільки коштує планета Земля

Земля виявилася найдорожчою планетою, як мінімум, в Сонячній системі

Астрофізик Грег Лафлін з Каліфорнійського університету в Санта-Круз створив власну формулу, по якій оцінив вартість нашої планети. Земля виявилася найдорожчою планетою, як мінімум, в Сонячній системі.

Я завжди думав, що поняття «планета земного типу у населеній зоні» досить розпливчасте. Мені потрібна була метрика, за допомогою якої я б міг побачити цінність планет, які раз у раз знаходять дослідники.

Так, у своїх підрахунках вчений враховував масу Землі, її температуру, вік і багато інших чинників, які впливають на її здатність підтримувати життя. За його підрахунками, вона коштує п'ять квадрильйонів доларів, передає maximum.fm.

Для порівняння, ціна Марса становить усього 16 тисяч доларів США. «Настільки низька вартість червоної планети обумовлена ​​практичною відсутністю її придатності для розвитку життя», – пояснив Лафлін. Венера ж, за підрахунками астрофізика, коштує всього один цент.

«Я завжди думав, що поняття «планета земного типу у населеній зоні» досить розпливчасте. Мені потрібна була метрика, за допомогою якої я б міг побачити цінність планет, які раз у раз знаходять дослідники», – говорить науковець.

На думку астрофізика, планети вартістю менш як 80 000 000 доларів не варто розглядати як потенційний новий дім для людей.

Читайте також: Люди зможуть їсти людське м'ясо: з'явилися перші незвичні стейки (Фото).

Telegram Channel