Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Люди зможуть їсти людське м'ясо: з'явилися перші незвичні стейки (Фото)

Стейк з людсього м'яса можна виростити вдома.

Фото Pixabay.

Люди зможуть їсти людське м'ясо: з'явилися перші незвичні стейки (Фото)

Група американських учених і дизайнерів створила м'ясо, вирощене з людських клітин

Автори такого незвичайного проєкту хочуть привернути увагу громадськості до проблеми вбивства тварин.

Реклама Google

Щоб отримати стейк, необхідно зібрати власні клітини з внутрішньої сторони щоки, а потім помістити їх в сироватку з простроченої крові.

Для «вирощування» стейка вони взяли людські клітини і кров, з яких культивували справжній стейк. Автори проєкту підкреслюють, що не вважають свою ідею канібалізмом. Вирощений стейк вчені назвали Ouroboros. Це слово означає змію, що кусає себе за хвіст, і є давнім символом вічності і циклічної природи життя.

«Подібне м'ясо можна вирощувати у закусочних або прямо у себе вдома. Щоб отримати стейк, необхідно зібрати власні клітини з внутрішньої сторони щоки, а потім помістити їх в сироватку з простроченої крові. В результаті з клітин виросте шматочок м'яса розміром з один укус», – кажуть автори ідеї.

Зараз розробку можна побачити на виставці Beazley Designs of the Year. Всього процес вирощування займає три місяці, передає maximum.fm.

«Головна перевага такого методу – відсутність шкоди для тварин. Людина отримує все те ж м'ясо, але при цьому ніхто не гине», – підкреслюють вчені.

Читайте також: Ірина Лозовик 12 років чекала на пересадку нирки.

 

 

 

Telegram Channel