Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку хочуть змінити схему проїзду кільця біля «Променя»

Таку пропозицію висвітлили на сторінці «Відкрите місто».

Фото volynnews.

У Луцьку хочуть змінити схему проїзду кільця біля «Променя»

З правого ряду проспекту Василя Мойсея можуть зробити поворот тільки на проспект Грушевського

У Луцьку пропонують змінити схему проїзду транспортом перехрестя з кільцевим рухом, що неподалік площі Грушевського.

Таку ідею на сторінці «Відкрите місто» подав користувач AL Chudakuli.

Це створює аварійні ситуації, коли автобуси, що мають їхати на вулицю Винниченка, вимушені від кишені біля зупинки громадського транспорту відразу перескакувати через ряд і вклинюватися в лівий ряд.

Як він звернув увагу, зараз, відповідно до встановлених дорожніх знаків і нанесеної розмітки, з правого ряду проспектом Василя Мойсея можна зробити поворот тільки на проспект Грушевського.

«Це створює аварійні ситуації, коли автобуси, що мають їхати на вулицю Винниченка, вимушені від кишені біля зупинки громадського транспорту відразу перескакувати через ряд і вклинюватися в лівий ряд. А тролейбус у силу своєї прив’язаності до лінії електропередач фізично не може зробити виїзд на кільце з лівого ряду. Це створює постійні аварійні ситуації і викликає затори», – зазначив чоловік.

Тому він запропонував правий ряд ділянки проспекту Василя Мойсея (від заїзду на паркінг РЦ «Промінь» до виїзду на кільце) зробити суто для громадського транспорту і дозволити з нього виїзд на кільце.

Лучанин додав: «Таке рішення не буде суперечити правилам для повороту на проспект Грушевського, бо в ПДР вказано: «Водію, який повертає праворуч на дорозі із смугою для маршрутних транспортних засобів, що відокремлена переривчастою лінією дорожньої розмітки, дозволено виконувати поворот із цієї смуги. У таких місцях дозволяється також заїжджати на неї під час виїзду на дорогу і для посадки чи висадки пасажирів біля правого краю проїзної частини».

Читайте також: Найстаріший тролейбус – досі на ходу у Рівному.

Telegram Channel