Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Тримався за уламок яхти: врятували моряка, який провів майже дві доби у відкритому морі

Команда контейнеровоза "Анхелес" за 138 кілометрів від мису Канаверал помітила у воді чоловіка, який тримався за уламок перегорнутої яхти.

Фото: US COAST GUARD/JACKSONVILLE

Тримався за уламок яхти: врятували моряка, який провів майже дві доби у відкритому морі

Неподалік узбережжя Флориди команда контейнеровоза врятувала американського моряка, який провів у відкритому морі майже дві доби і вже був оголошений безвісти зниклим

Як повідомляє BBC, 28 листопада 62-річний Стюарт Бі вийшов у море на своїй 10-метровій яхті з мису Марина, проте того дня не повернувся назад у порт. Наступного дня, 29 листопада, команда контейнеровоза «Анхелес» за 138 кілометрів від мису Канаверал помітила у воді чоловіка, який тримався за уламок перегорнутої яхти.

Моряки контейнеровозу кинули чоловіку рятівний буй і негайно сповістили берегову охорону США, яка відправила команду, щоб витягти його з води.

Команда контейнеровоза «Анхелес» за 138 кілометрів від мису Канаверал помітила у воді чоловіка, який тримався за уламок перегорнутої яхти.

«Порятунок життів на морі – наше вище покликання. Це справді неймовірний результат, який демонструє зв'язок між усіма моряками і нашою спільнотою», – прокоментував цей випадок командувач сектором берегової охорони Джексонвіля капітан Марк Влаун.

Представник берегової охорони США Девід Мікаллеф повідомив місцевим ЗМІ, що Стюарт Бі вирішив провести ніч або дві на своєму човні, що для нього було незвично. Однак коли він прокинувся у першу ніч у морі, то побачив, що вода затопила його каюту.

Судно Бі швидко перекинулося, і вода «виштовхнула його з переднього люка», пояснив Мікаллеф. Після цього чоловік вхопився за частину носа човна, і тільки в неділю, 29 листопада, після сходу сонця, він побачив на горизонті контейнеровоз. Бі зняв із себе сорочку та почав махати нею в повітрі, щоб привернути увагу, повідомляє The Independent. Невдовзі його врятували.

Telegram Channel