Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Репортаж із шкільного класу у віддаленому волинському селі, де навчається один хлопчик і сім дівчаток

Третьокласники Гектарівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня із своєю першою вчителькою Жанною Данильчук.

Фото Лесі Влашинець.

Репортаж із шкільного класу у віддаленому волинському селі, де навчається один хлопчик і сім дівчаток

Учителька початкових класів Жанна Данильчук чотири роки поспіль добирається на роботу з Берестечка в Гектарівську школу. Дістатися на периферію по жахливому бездоріжжю їй та іншим учителям із містечка непросто

«Щодня долають сім-вісім кілометрів, часто-густо під дощами й снігом, навпростець  лісовими стежками», - цінує жертовність колег директорка навчального закладу Валентина Семеринська. 

«Зате треба бачити, як нетерпляче мої школярики чекають, коли зайду на подвір’я. Зустрічають, усміхаються, розповідають свої найгарніші новини...», - розповідає Жанна Миколаївна простими словами про дитячу любов і повагу - найдорогоцінніше, що дарує натхнення кожному вчителеві. 

Єдиний хлопчик у класі Дмитро Кулик мріє стати хорошим господарем. Можливо, фермером чи керівником великого аграрного холдингу, в якому обов’язково буде багато комбайнів, тракторів та іншої сільськогосподарської техніки.

Своїх вісьмох учнів пані Жанна навчає третій рік, а їх несміливі кроки на шкільний поріг, сяючі цікавістю оченята на першому уроці пам’ятатитиме завжди.

Уже третьокласників їх перша вчителька відрекомендувала дружелюбним товариством, яке навіть на перервах разом бавиться на шкільному дворі й грає в класі улюблене Lego. Водночас Жанна Миколаївна в кожній дитині бачить неповторну особистість.

Реклама Google

диний хлопчик у класі Дмитро Кулик мріє стати хорошим господарем. Можливо, фермером чи керівником великого аграрного холдингу, в якому обов’язково буде багато комбайнів, тракторів та іншої сільськогосподарської техніки. А ще Дмитрик дуже чемний, бо ніколи бодай словом не кривдить сімох однокласниць, і настільки добродушний, що не ображається, коли пустунки кличуть його «наш султан».

Марія Чижук дуже любить слухати музику. Вона завжди дуже спокійна, а Жанні Миколаївні дуже гарними словами розказує свою заповітну мрію: бути такою, як вона, доброю і всезнаючою вчителькою.

Софія Дубенська вельми старанна в навчанні й прагне до успішних знань. З особливим інтересом цікавиться англійською. Хтозна, можливо, саме цей предмет із винятковим натхненням вивчатиме в старших класах.

Клас і школа дуже любить усмішку Вероніки Учуватової – завжди веселої, товариської, комунікабельної. Від матусі Олесі цьому дівчаті передався хист до малювання, тому чудесна мрія Вероніки  – стати  відомою художницею. 

Каріна Завадська змалку дружить із книгами. Розумниця першою в класі швидко й гарно навчилася читати. Красуня дуже охайна, а мама Тетяна  завжди робить їй акуратні зачіски. Може тому її донечка уявляє себе найвищого класу перукарем.

Діана Данильчук вирізняється особливим завзяттям у навчанні. Ця учениця всі нові знання схоплює на льоту. Юна міс любить сучасну моду і старається йти з нею в ногу, звісно,  дотримуючись усіх шкільних стандартів. 

На світлині немає Ірини Зварич, яка була відсутньою в школі з поважної причини, але Жанні Миколаївні Іринка теж довірила своє прегарне бажання бути поваром і якнайшвидше побувати в столиці України. Про Київ дівчинці багато розповідав татусь Андрій. 

Настане час, і всі мрії  нинішніх третьокласників Гектарівської школи неодмінно здійсняться. Принаймні, вірити в це, будучи допитливими й ввічливими, своїх улюбленців із любов’ю навчає Жанна Данильчук. 

Читайте також До ремонту шкільної їдальні долучилися і батьки, і вчителі, і влада.

Telegram Channel