Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинянам розповіли про чортополохожерів Цуманської пущі

Що вже за красунчик!

Фото bird-ukraine.pp.ua

Волинянам розповіли про чортополохожерів Цуманської пущі

А ще щиглики є віртуозними співаками

Ківерцівський НПП «Цуманська пуща» продовжує знайомити волинян зі своїми пернатими мешканцями. Черга дійшла і до щигликів.

Щиглики – справжні поп-зірки пташиного світу. Не помітити їх важко, адже ці невеличкі пташки є, мабуть, у нас одними з найкрасивіших. В оперенні щиглика присутні п'ять яскравих кольорів: жовтий на крилах, червоний і чорний на голові, білий на черевці, щоках, шиї і потилиці, цегляна спинка і дві плямочки такого ж кольору на грудях.

Їх пісня можливо не така віртуозна, як солов’їна, проте дзвінка, приємна, різноманітна та надзвичайно весела і завзята.

Щиглики – прекрасні співаки. Їх пісня можливо не така віртуозна, як солов’їна, проте дзвінка, приємна, різноманітна та надзвичайно весела і завзята. За свій спів він у великій пошані у любителів співочих птахів.

Щиглики – веселі, жваві та рухливі птахи. Вони демонструють чудеса акробатики, звішуючись вниз головою на стеблах і гілочках, щоб дістати корм. Щиглики належать до нечисленної групи птахів, здатних притримувати їжу ногами. Довгим і гострим дзьобом щиглик витягує насіння з недоступних іншим птахам складних суцвіть.

Улюблена їжа щиглика – насіння чортополоху. З червня по березень птах годується переважно ним. Суцвіття чортополоху, так звані кошики, щиглик не чіпає до зими, збираючи насіння на землі, а коли земля вкривається снігом, витягує їжу з її природного сховища. Щиглик любить також насіння гречки, кульбаби і жовтозілля. У зимовий період важливим джерелом корму птаха є насіння чіпкого підмаренника. Садівники охоче приймають на своїх ділянках щигликів, оскільки ці маленькі пернаті помічники поїдають насіння бур'янів.

Telegram Channel