Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Степанов назвав дату оголошення рішення щодо локдауну в Україні

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

Степанов назвав дату оголошення рішення щодо локдауну в Україні

Очільник МОЗ розповів, що сьогодні відомо про введення жорсткого карантину на території України

Рішення щодо введення жорсткого карантину на території України буде прийнято 9 грудня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24», відповідаючи на запитання, що буде відкрито під час жорсткого карантину.

Зараз можу точно сказати, що буде працювати транспорт, ми не будемо закривати ні міський транспорт, ні авіасполучення. Все, що стосується транспорту, не буде зачинено при жорсткому карантині.

«Ми завтра фіналізуємо документ. Зараз відбуваються останні консультації з колегами. Спочатку за порядком МОЗ розробляє, відправляє рішення іншим колегам, приймемо рішення, і вони вже візують або вносять відповідні зміни в цей документ. Я б хотів побачити фіналізований документ, і потім ми відразу всім розповімо, що і як», - сказав він.

«Зараз можу точно сказати, що буде працювати транспорт, ми не будемо закривати ні міський транспорт, ні авіасполучення. Все, що стосується транспорту, не буде зачинено при жорсткому карантині», – підкреслив міністр.

Реклама Google

Степанов припускає, що жорсткий карантин почнеться не 2-го січня.

«Коли ми говоримо про кінцеві обмеження, які будуть діяти, вони всі будуть дієвими. Я хочу підкреслити як міністр охорони здоров'я, що важливо мати реальний локдаун, а не бутафорський. Тому дуже важливо пояснити людям, чому ми хочемо ввести жорсткий карантин. Тому що в кінці січня - на початку лютого у нас починається сезонне зростання захворюваності на грип, і нам потрібно підійти до нього з найменшою кількістю хворих на коронавірус», - додав міністр охорони здоров’я.

Читайте також: «Ураження легень катастрофічне – 95%»: медикам вдалося «роздихати» медсестру у важкому стані.

Telegram Channel