Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У Рівному пенсіонерка ледь не спалила квартиру, гріючи парафін в духовці

Рятувальникам рівнянка пояснила, що гріла парафін у духовці задля лікувальної мети.

Фото ДСНС у Рівненській області.

У Рівному пенсіонерка ледь не спалила квартиру, гріючи парафін в духовці

У Рівному пенсіонерка поставила в газову духовку парафін, через це ледь не почалась пожежа. Саму плиту, яка загорілась, жінка зуміла загасити ще до того, як в квартиру зайшли рятувальники. Рівнянка пояснила, що хотіла робити лікувальну процедуру

Інцидент стався у вечір вівторка, 8 грудня, на вулиці Буковинській. По 17-й рятувальники отримали повідомлення про пожежу, вона сталась на сьомому поверсі, пише Суспільне.

У пресслужбі ДСНС області зазначають, що 84-річна жінка ще до приїзду рятувальників самотужки зуміла загасити плиту, яка загорілась.

Рятувальникам рівнянка пояснила, що гріла парафін у духовці задля лікувальної мети.

Рятувальникам рівнянка пояснила, що гріла парафін у духовці задля лікувальної мети. А коли на певний час вийшла із кухні – парафін загорівся. А загасити пожежу змогла лише через те, що вчасно помітила вогонь.

У ДСНС зазначили, що у цьому випадку жінці вкрай пощастило, бо якби часу пройшло більше – міг би статись навіть вибух газу.

Зазначимо, що найчастішими причинами пожеж на кухнях рівнян є залишені на вогні каструлі з їжею. Зазвичай господарі засинають, перебуваючи напідпитку. Про такі випадки у ДСНС повідомляють по кілька разів на місяць.

Що ж до парафінотерапії, то такий метод і справді існує і спектр використання цього нафтопродукту широкий: від лікування травм і бронхіту до хвороби Рейно. Крім медицини, застосовують також у косметології. Щоправда, парафінотерапія має чимало протипоказань.

Telegram Channel