Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Юні волиняни тепер знають, що третій Президент ВІктор Ющенко любить не тільки бджіл, але й птахів (Фото)

Акція #Нагодуй_птахів_взимку на Волині.

Фото: Волинського ОУЛМГ.

Юні волиняни тепер знають, що третій Президент ВІктор Ющенко любить не тільки бджіл, але й птахів (Фото)

8 грудня, у Всесвітній день клімату, в Україні стартувала всеукраїнська акція «Нагодуй птахів взимку», ініційована Державним агентством лісових ресурсів України за підтримки управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ініціаторів екологічного проєкту «Озеленення України, Книги рекордів України

Центральний захід відбувся у Голосіївському парку, а також на території парків, скверів, шкіл та садочків Києва, де розмістили сотні годівничок для птахів, які в столицю передали юні лісівники та їх дорослі колеги зі всієї України. Перша годівничка була розміщена за участі 3-го Президента України Віктора Ющенко на мільйонному дереві проєкту «Озеленення України».

 

 До Всеукраїнської акції ««Нагодуй птахів взимку» активно долучилися в нашій області. На Волині за ініціативи ОУЛМГ та підтримки державних лісогосподарських підприємств, крім відомих письменників, журналістів, науковців, дітей та вчителів луцьких шкіл, дитячих садочків, в цій акції взяли участь й учнівські лісництва в селах.

Реклама Google

Зокрема у сквері у поета Костя Шишка розмістили восьмикласники Луцької ЗОШ №2. Його тут створюють впродовж десятиріччя учні школи за підтримки письменників, художників та лісівників Волині.

 

 До речі, у сквері Костя Шишка, якому, до речі, виповнилося 10 років, ростуть ялинки і сосни, дуби і глід, калина і горобина, ялівці і туї, інші деревні та декоративні породи.

 

Акцію підтримав Волинський обласний еколого-натуралістичний центр, Луцький національний технічний університет, журналісти «Волинської газети», Суспільного телебачення, «12 телеканалу» та «Аверсу»,  учні та вчителі Луцьких ЗОШ №4, 5, 12, 18, багатьох садочків, РТЦ «Промінь», дорослі жителі та їх діти з багатьох міських будинків.

 

 Акція у Лісівничому молодіжному центрі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ»

 

 Підгодівля зимових мешканців в цей період дуже важлива. Тому працівники державного підприємства «Горохівське лісомисливське осподарство» разом із маленькими вихованцями Озірецького дитячого садочка «Сонечко» в рамках загальнодержавної акції «Нагодуй птахів взимку» долучились до розвішувань годівничок.

Провели акцію і в ДП «Ковельське ЛГ», залучивши головних партнерів – школярів ДП «Маневицьке лісове господарство» розвішували годівнички разом із вихованцями Маневицького учнівського лісництва

 

 

 Лісівники ДП «Поліське лісове господарство» спільно із учнями Чорторийського шкільного лісництва та школярів ЗОШ І-ІІІ ст. імені Героя України Андрія Снітка розвішували годівнички на території Маневицького дендропарку та території шкіл.

 

 Приєдналися до всеукраїнської ініціативи і в ДП «Цуманське лісове господарство».
Вихованці Берестянського, Цуманського, Карпилівського та Сильненського шкільного лісництва ДП «Цуманське ЛГ» активно долучилися до виготовлення будиночків для птахів.

Учні шкільних лісництв ДП «Шацьке УДЛГ» приєднались до проведення загальнодержавної акції «Нагодуй птахів взимку», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України.
Учні розвісили годівнички на території шкільного подвір’я, після чого в годівнички поклали корм для птахів (зерно та крихти хлібу). В даному заході взяли участь учні 5 класу Навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-Ш ступеня – дитячий садок» с. Мельники та учні 9-Б класу опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії» смт. Шацьк.

 

 Учні  школи  разом  із  працівниками  ДП   «СЛАП «Локачіагроліс» розвісили годівнички на території школи та в місцевому парку

8 грудня працівники ДП «Ратнеагроліс» разом із учнями шкільного лісництва «Greenwood» долучилися до загальнодержавної акції «Нагодуй птахів взимку». Лісівники розповіли дітям про те, що зима – важка пора для пернатих, тому варто їм допомогти перезимувати. Птахи взимку бояться не холоду, а голоду. Тож у рамках акції були розміщені годівнички у шкільному саду НВК «ЗОШ 1-3 ступеня №1-гімназія» смт. Ратне.
Ну що ж, тепер тільки лишається не забувати поповнювати годівнички підходящими смаколиками.

 

 

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel