Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
АМКУ оштрафував виробників масла і сиру на 111 млн грн

На жаль, для деяких виробників пріоритетом в діяльності є... бажання збільшити дохід.

Фото Агрополіт.

АМКУ оштрафував виробників масла і сиру на 111 млн грн

Перевірка виявила конфіскат в зразках сиру і масла різних виробників

Антимонопольний комітет оштрафував шість виробників молочної продукції на загальну суму 111,5 млн грн за введення споживачів в оману. Таке рішення прийняв регулятор після проведеного розслідування якості молочних продуктів і масла, яке виготовляли з невідомих складових. Про це інформує Дзеркало тижня.

Реклама Google

Також виявлені сири, які за складом не відповідали заявленій якості. «Такі «немасло» і «несир», крім магазинів і ринків, могли потрапляти в школи, дитсадки, інтернати, лікарні, пансіонати, вузи. На жаль, для деяких виробників пріоритетом в діяльності є... бажання збільшити дохід. Тому вони закривають очі на порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, проявляють неповагу до споживача, а їх продукція навіть може становити загрозу здоров'ю людей», - говорять в АМКУ.

Такі «немасло» і «несир», крім магазинів і ринків, могли потрапляти в школи, дитсадки, інтернати, лікарні, пансіонати, вузи. 

Так, за поширення інформації, що вводить громадян в оману, були оштрафовані: ДП «Старокостянтинівський молочний завод» (Хмельницька область) - на 84,89 млн грн. ТОВ «Деражнянський молочний завод» (також Хмельницька область) - на 9,46 млн грн, ТОВ «Вівальді Д» (Дніпропетровська область) - 6,9 млн грн, ТОВ «Інтер-мол» (також Дніпропетровська область) - на 4, 02 млн грн, ТОВ «ОМПК» Славія «(Сумська область) - на 3,5 млн грн, а також ТОВ» Іва-арт «(Івано-Франківська область) на 2,8 млн грн.

При цьому «Інтер-мол» на початку листопада АМКУ вже штрафував за аналогічні дії, але тоді - лише на 968 млн грн. Крім того, раніше були оштрафовані Богодухівський та Малороганскій молокозаводи (Харківська область), Гайсинський молокозавод (Вінницька область) і ПП «Симолів» (Київська область).

Разом з цими штрафами загальна сума санкцій комітету за зазначені порушення в 2020 році склала більше 140 млн грн. Однак АМКУ відзначає, що придивиться і до інших підприємств, але нові штрафи планує накласти вже після настання 2021 року.

Telegram Channel